Zöldséges bolognai baconnel és fusillivel – durumtésztából.
Sárgabarackos mandulás pite
A sárgabarack egy kis barna nádcukorral bolondítva igazi lekvárrá sül sütés közben! Isteni finom, elmondani is nehéz. Természetesen most sem használtam fehérlisztet, mandulaliszttel dolgoztam, kókuszliszttel keverve. Nyugodt szívvel fogyasszátok kalóriaszámlálgatás nélkül.
Szilvás batyu
A véletlennek és a nyári szünidőnek köszönhetően ez alkalommal a szilvás batyu készítésénél apró segítségem is volt. A hatéves szomszéd kislány épp nálunk volt, amikor a tésztát dagasztottam. Megérezte a kelt tészta illatát, amikor elkezdtem kinyújtani. Odajött, és megkérdezte, segíthet-e. Örömmel mondtam neki igent, így együtt töltögettük a szilvás batyukat egy nyári délelőtt. Ő alig várta, hogy kisüljön a kalács, aminek mennyei illata átjárta a konyhát. A kislány büszkén vitte szüleinek azt a tíz kalácsot, amit ő töltött meg. Élmény volt vele együtt sütni.
Sült kacsacomb
Tejfölös gombapaprikás
Tejfölös gombapaprikás – klasszikus recept, megúnhatatlan, egyszerű és gyors étel, akár egy könnyű ebédre, vagy vacsorára. Gyorsan elkészíthető, kiadós.
Nyári tökös lecsó házi kolbásszal
A hagyományos lecsó sokak kedvence. Érdemes kipróbálni a tökös változatot is, ez a zöldség sem rontja el az ételt. Sőt.
Kapros-túrós bukta
Nyári esős idők előhúzzák belőlem a kelt tészta illata iránti vágyat, így sütnöm kell. A zöldfűszeres kertemben volt friss kapor, a hűtőben pedig zsíros túró. Így megragadtam egyik ilyen délután az alkalmat és kapros-túrós buktát készítettem délutáni vendégeimnek. Kitűnő tea, kávé vagy bármely frissítő mellé. Laktató uzsonna, de reggelire is kiváló.
Brassói aprópecsenye
Vannak ételek, melyekről édesapám jut eszembe. Ő volt az, aki a főzés alapjait megtanította nekem. Ilyen például a brassói aprópecsenye is. Igaz, az övé kicsit nehezebb volt, de ízre majdnem olyat készítek, mint Apa.
Angol citromkrémes omlós pite
Az angol citromkrém selymessége és íze páratlan élményt nyújt. Remek pitetésztákhoz, és különböző gyümölccsel kombinálható, de kiváló pohárkrémekhez is. Kellemesen hűsítő. Gyakran kínálják a tetején tojásfehérjehabbal rásütve, de én ezt most cukormentes kókusztejszínhabbal helyettesítettem.
Sárgabarackos omlós pite (galette)
A franciák pitéje a galette (galett). Bármivel tölthető, lehet sós vagy édes. Most sárgabarckkal fogjuk megtölteni, az íze mennyei lesz. Még langyosan tálaljuk, kínáljunk hozzá kókusztejszínhabot vagy házi készítésű fagyit.