- course: Desszert
Az angol citromkrém selymessége és íze páratlan élményt nyújt. Remek pitetésztákhoz, és különböző gyümölccsel kombinálható, de kiváló pohárkrémekhez is. Kellemesen hűsítő. Gyakran kínálják a tetején tojásfehérjehabbal rásütve, de én ezt most cukormentes kókusztejszínhabbal helyettesítettem.
Ingredients
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor lehetőleg nyírfacukor
- 1 tojás
- 3 db citrom kezeletlen héjú legyen!
- 3 tojás
- 15 dkg nyírfacukor
- 15 dkg vaj
- kókusztejszín habbá verve
- citromfű
- friss málna
- For: 1 tortaforma
- Preparation: 40 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 1 h 10 min
Instructions
- A pite hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, és ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. Legalább fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Ezután kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és kerek piteformába igazítjuk (nem baj, ha rusztikusan néz ki a széle). Mehet a sütőbe bab súlyozással kb. 15-20 percre.
- A biocitromot megmosom, szárazra törlöm, majd a héját óvatosan lereszelem, hogy a fehér rész ne kerüljön bele mert attól keserű lesz. A héjuktól megtisztított citromokat kifacsarom, hozzáadom a cukrot és a felvert tojásokat, majd a már előkészített vízgőz fölé helyezem a tálat, és folyamatosan kavarom habverővel, addig amíg elkezd besűrűsödni. Ha ezt elértük, félrehúzzuk és adjuk hozzá a vajat (szobahőmérsékletűt) valamint a reszelt citrom héját. Jól elkeverük a krémet és a vajat és mehet a kisült pitetésztára.
- Tejszínhabbal, gyümölcsökkel (én kókusztejszínnel és málnával dolgoztam) kidíszítjük. Mivel volt a kertemben citromfű, stílusosnak találtam ezt dekoráció gyanánt felhasználni.
Notes
Bazsalikommal is bolondíthatjuk!
Hozzászólások