Az angol citromkrém selymessége és íze páratlan élményt nyújt. Remek pitetésztákhoz, és különböző gyümölccsel kombinálható, de kiváló pohárkrémekhez is. Kellemesen hűsítő. Gyakran kínálják a tetején tojásfehérjehabbal rásütve, de én ezt most cukormentes kókusztejszínhabbal helyettesítettem.

Ingredients

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor lehetőleg nyírfacukor
  • 1 tojás
  • 3 db citrom kezeletlen héjú legyen!
  • 3 tojás
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg vaj
  • kókusztejszín habbá verve
  • citromfű
  • friss málna
  • For: 1 tortaforma
  • Preparation: 40 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. A pite hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, és ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. Legalább fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Ezután kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és kerek piteformába igazítjuk (nem baj, ha rusztikusan néz ki a széle). Mehet a sütőbe bab súlyozással kb. 15-20 percre.
  2. A biocitromot megmosom, szárazra törlöm, majd a héját óvatosan lereszelem, hogy a fehér rész ne kerüljön bele mert attól keserű lesz. A héjuktól megtisztított citromokat kifacsarom, hozzáadom a cukrot és a felvert tojásokat, majd a már előkészített vízgőz fölé helyezem a tálat, és folyamatosan kavarom habverővel, addig amíg elkezd besűrűsödni. Ha ezt elértük, félrehúzzuk és adjuk hozzá a vajat (szobahőmérsékletűt) valamint a reszelt citrom héját. Jól elkeverük a krémet és a vajat és mehet a kisült pitetésztára.
  3. Tejszínhabbal, gyümölcsökkel (én kókusztejszínnel és málnával dolgoztam) kidíszítjük. Mivel volt a kertemben citromfű, stílusosnak találtam ezt dekoráció gyanánt felhasználni.

Notes

Bazsalikommal is bolondíthatjuk!