course:

Az angol citromkrém selymessége és íze páratlan élményt nyújt. Remek pitetésztákhoz, és különböző gyümölccsel kombinálható, de kiváló pohárkrémekhez is. Kellemesen hűsítő. Gyakran kínálják a tetején tojásfehérjehabbal rásütve, de én ezt most cukormentes kókusztejszínhabbal helyettesítettem.

Ingredients

For: 1 tortaforma
Preparation: 40 min
Cooking: 30 min
Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. A pite hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, és ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. Legalább fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Ezután kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és kerek piteformába igazítjuk (nem baj, ha rusztikusan néz ki a széle). Mehet a sütőbe bab súlyozással kb. 15-20 percre.
  2. A biocitromot megmosom, szárazra törlöm, majd a héját óvatosan lereszelem, hogy a fehér rész ne kerüljön bele mert attól keserű lesz. A héjuktól megtisztított citromokat kifacsarom, hozzáadom a cukrot és a felvert tojásokat, majd a már előkészített vízgőz fölé helyezem a tálat, és folyamatosan kavarom habverővel, addig amíg elkezd besűrűsödni. Ha ezt elértük, félrehúzzuk és adjuk hozzá a vajat (szobahőmérsékletűt) valamint a reszelt citrom héját. Jól elkeverük a krémet és a vajat és mehet a kisült pitetésztára.
  3. Tejszínhabbal, gyümölcsökkel (én kókusztejszínnel és málnával dolgoztam) kidíszítjük. Mivel volt a kertemben citromfű, stílusosnak találtam ezt dekoráció gyanánt felhasználni.

Notes

Bazsalikommal is bolondíthatjuk!