Zöldséges bolognai baconnel és fusillivel – durumtésztából.
Ingredients
- 1 cukkíni
- 2 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 salottahagyma vagy egy nagy vöröshagyma
- 5 szelet bacon
- pár szál friss oregánó
- pár szál friss zellerlevél
- pár ág friss bazsalikom
- só, bors chili
- 8 db paradicsom
- 250 g fuslilli vagy más száraztészta (durum)
- némi parmezán a tálaláshoz
- For: 2 személyre
- Preparation: 20 min
- Cooking: 20 min
- Ready in: 40 min
Instructions
- A zöldségeket felaprítjuk, a cukkinit és a répát lereszeljük. A bacont apró csíkokra vágjuk és megpirítjuk.
- Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát a bacon szalonnához adjuk, és szintén megpirítjuk.
- . Jöhetnek hozzá a zöldségek. Tovább pirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Kb. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomokat, melyeknek a héját eltávolítjuk.
A legegyszerűbb, ha a paradicsomot fél percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk, és ezután húzzuk le a héját.
- A paradicsommal kb. 20 perc alatt készre főzzük fedő alatt. A végén adjuk hozzá a zöldfűszereket, melyekkel még rottyantunk rajta egyet. Mindeközben a tésztát is kifőzzük, az előírt idő szerint, sós vízben. Tálaláskor megszórjuk parmesannal.
Hozzászólások