CookingMania

Adri egészséges konyhája

Zserbó

- Nincs komment -

Véleményem szerint a zserbó az egyik legelegánsabb és legfinomabb magyar teasütemény. Én jó sok dióval és házi baracklekvárral készítem. Cukrot alig használok, ha mégis, akkor csak és kizárólag xylitolt.
A zserbó tradicionális karácsonyi édesség, amely akár szilveszterig is elállna, ha nem ennénk meg… Én a napokban készítettem, így karácsonyra éppen jól összeérnek az ízek.

Kategória:

Kakaós csiga

- Nincs komment -

Kellemes illatokat áraszt majd, öröm lesz majd a kakós csigát karácsony reggelén a kávé mellé fogyasztani.

Kategória:

Mézeskalácsház készítése

- Nincs komment -

Egy csinos mézeskalács házikó akár az otthonunkat is dekorálhatja már az ünnepvárás idején. Az édesség elkészítése az egyik adventi hétvége közös családi programja is lehet. Kellemes időtöltést!

Kategória:

Szilvás batyu

- Nincs komment -

A véletlennek és a nyári szünidőnek köszönhetően ez alkalommal a szilvás batyu készítésénél apró segítségem is volt. A hatéves szomszéd kislány épp nálunk volt, amikor a tésztát dagasztottam. Megérezte a kelt tészta illatát, amikor elkezdtem kinyújtani. Odajött, és megkérdezte, segíthet-e. Örömmel mondtam neki igent, így együtt töltögettük a szilvás batyukat egy nyári délelőtt. Ő alig várta, hogy kisüljön a kalács, aminek mennyei illata átjárta a konyhát. A kislány büszkén vitte szüleinek azt a tíz kalácsot, amit ő töltött meg. Élmény volt vele együtt sütni.
szilvas-batyu-1

Kategória:

Kapros-túrós bukta

- Nincs komment -

Nyári esős idők előhúzzák belőlem a kelt tészta illata iránti vágyat, így sütnöm kell. A zöldfűszeres kertemben volt friss kapor, a hűtőben pedig zsíros túró. Így megragadtam egyik ilyen délután az alkalmat és kapros-túrós buktát készítettem délutáni vendégeimnek. Kitűnő tea, kávé vagy bármely frissítő mellé. Laktató uzsonna, de reggelire is kiváló.

Kategória: