- course: Főétel
Vannak ételek, melyekről édesapám jut eszembe. Ő volt az, aki a főzés alapjait megtanította nekem. Ilyen például a brassói aprópecsenye is. Igaz, az övé kicsit nehezebb volt, de ízre majdnem olyat készítek, mint Apa.
Ingredients
- 1 kg szűzérme én borjúszüzet használtam
- 1 kg burgonya lehet újburgonya is
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek majoranna
- 10 dkg szalonna
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- 1 ü csemegeuborka
- 1 csokor friss petrezselyem
- For: 4 személyre
- Preparation: 30 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 1 h
Instructions
- ez az, amire az ember visszatér!
- A beirdalt és felszeletelt szalonnát kisütjük, majd félretesszük, hogy a tálalásnál felhasználjuk. A hús mehet a serpenyőbe, a szalonna zsiradékába. Hagyjuk átpirulni, utána adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd szórjuk meg majorannával. Pirítsuk meg a húst, majd öntsük fel kevés vízzel, éppen, hogy ellepje, és hagyjuk lesülni. A hús kb. 20 perc alatt készül el. Ekkor hozzáadjuk az összekockázott csemegeuborkát, amivel kissé megbolondítjuk.
- Tálalunk! A szalonna és néhány csemege uborka díszítheti a tányért. Friss petrezselymet mindenképp szórjunk rá!
Hozzászólások