Vannak ételek, melyekről édesapám jut eszembe. Ő volt az, aki a főzés alapjait megtanította nekem. Ilyen például a brassói aprópecsenye is. Igaz, az övé kicsit nehezebb volt, de ízre majdnem olyat készítek, mint Apa.

Ingredients

  • 1 kg szűzérme én borjúszüzet használtam
  • 1 kg burgonya lehet újburgonya is
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek majoranna
  • 10 dkg szalonna
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors
  • 1 ü csemegeuborka
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 30 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h

Instructions

  1. ez az, amire az ember visszatér!
  2. A beirdalt és felszeletelt szalonnát kisütjük, majd félretesszük, hogy a tálalásnál felhasználjuk. A hús mehet a serpenyőbe, a szalonna zsiradékába. Hagyjuk átpirulni, utána adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd szórjuk meg majorannával. Pirítsuk meg a húst, majd öntsük fel kevés vízzel, éppen, hogy ellepje, és hagyjuk lesülni. A hús kb. 20 perc alatt készül el. Ekkor hozzáadjuk az összekockázott csemegeuborkát, amivel kissé megbolondítjuk.
  3. Tálalunk! A szalonna és néhány csemege uborka díszítheti a tányért. Friss petrezselymet mindenképp szórjunk rá!