A hagyományos lecsó sokak kedvence. Érdemes kipróbálni a tökös változatot is, ez a zöldség sem rontja el az ételt. Sőt.

Ingredients

  • 8 db fehér paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 szál csemege házi kolbász
  • 1 fehér tök
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 6 db paradicsom
  • 5 dkg szalonna
  • 1 ek ghee vagy 2 ek szőlőmagolaj
  • bors pirospaprika
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 1 h
  • Ready in: 1 h 20 min

Instructions

  1. A hozzávalókat tetszés szerint felszeleteljük.
  2. A szalonnát kisütjük, és kivesszük a zsiradékból. Ha szükséges, adunk még hozzá zsiradékot, amire rádobjuk a hagymát, hogy megpiruljon.
  3. Majd mehet bele a felkarikázott kolbász, ezzel is összepirítjuk. A többi hozzávalót is a lábasba tesszük, fedő alatt puhára főzzük a lecsót, közben fűszerezzük a kívánt módon.töklecsó

Notes

Üthetünk rá tojást, vagy készíthetünk rizst mellé.
Én ez alkalommal rizzsel és tojásrántottával körítettem.