CookingMania

Adri egészséges konyhája

Ízorgia az OTP Gourmet fesztiválon

- Nincs komment -

Az elsők között kóstolhattam meg az idei OTP Gourmet Fesztiválon kínált ételeket. Három étterem kínálatát ismertem meg, de az egytől egyig ízorgia volt számomra. Többre nagyon nem is vállalkoztam volna, de ma folytatom a kóstolást. Harmónia, nyár – ezek jutottak eszembe, miközben ízlelgettem a finomságokat. Tovább

A legjobbakkal ünnepeltem

- Nincs komment -

Egy fantasztikus este van mögöttem. Ott lehettem a Dining Guide Díjkiosztó Gálán, ahol találkozhattam azokkal a séfekkel, akikre felnézek, és akiknek nagyon tisztelem a munkásságát. Többükkel először találkoztam személyesen, ennek ellenére nagyon kedvesek és szívélyesek voltak, akadt, aki úgy beszélgetett velem, mint régi ismerősével.

Budapest legújabb, legmodernebb rendezvényhelyszínére, a Terembe izgatottan érkeztem. Már az érkezés után nem sokkal kellemes hangulatban kóstoltam egy levendulás citrusos vizet, ami nagyon ízletes volt, és szuper ötlet lehet egy nyári kerti partihoz.

A díjkiosztó után a nyertesekkel sokan gratuláltak és megragadva az alkalmat számos közös fotó készült velük. Én többek között Sárközi Ákosnak, a Borkonyha séfjének gratuláltam, aki elvitte a legjobb séf díjat. Készítettünk egy igazán jó hangulatú selfie-t is, hiszen Ákos egy nagyon közvetlen, barátságos ember, séfként pedig a Borkonyhán nagyon jól össze tudja tartani csapatát. Mindez valószínűleg a személyiségéből is fakad.

Gratuláltam továbbá Nyíri Sándornak (Szásának), aki az Aranykaviár séfje. Ő a 10 legjobb étterem díj egyikét kapta meg. Találkozásunkat szintén egy közös fotóval örökítettük meg. Az Aranykaviár étteremben volt már lehetőségem ételeket kóstolni, és bizton állíthatom, náluk senki nem tudja jobban elkészíteni itthon a pelmenyit. Autentikus és mégis modern orosz konyhát visznek, innovatívak és mégis hagyománytisztelők a konyhában.

Volt lehetőségem beszélgetni Szabó Kevinnel, aki a Bocus d’or csapat comisa volt. Ő egy nagyon kedves, szerény séf, aki meghatódva és jólesően fogadta a dicséretemet. Kifejezetten örülök, és nagyon büszke vagyok rá, hogy Széll Tamással és csapatával is készülhetett rólunk egy közös fotó.

Összefutottam a díjátadón Bernáth József séffel is, akivel beszélgettünk egy jót, ismét megdicsérte a könyvemet, ami nagyon jól esett. Vele sem maradhatott el a közös fotó.

Gianni Annonival pedig megbeszéltük, hogy csak szenvedéllyel és lelkesen lehet finom és jó ételeket készíteni. Bár abban is egyet értettünk, hogy mindez az élet más területére is igaz. Szó szót követett, végül gratuláltunk egymás könyvéhez, hiszen közös a kiadónk.

Beszélgettem még Miguel Viarea séffel is, aki a Costes Downtown séfje, és szintén bekerültek a legjobb 10 étterem közé.

Az est nem csak a meghívottak köre miatt, hanem vendéglátásban is egyedülálló volt. Olyan különleges amuse bouche-okat (kicsi étvágygerjesztő falatkák) kóstolhattunk, mint például a buktába töltött véres hurka.
Számomra fantasztikus élmény volt az este, és nagy gratuláció minden nyertesnek, munkájukhoz pedig további sok sikert kívánok!

Amit a csirkealapléről tudni kell

- Nincs komment -

Februárban a második félévet kezdtem el a kulináris művészetek iskolájában. Az első gyakorlati órán Pethő Dániel, a Csalogány 26 étterem séfje tartott képzést az alaplevekről. Az órán sok újat tanultam, pedig már jó ideje főzök és használok alapleveket krémlevesek, szószok és mártások elkészítéséhez, ízesítéséhez.
Tovább

Steak, hamburger – húsimádók a kertben

- Nincs komment -

Igazán jól sikerült a múlt szombati kerti partink. Amit csak sütöttem, főztem, ahhoz mindent a piacról, kistermelőktől szereztem be.

Az én hússzakértőm is a piacon van, így mindent egy helyen tudtam megvásárolni. A csodás burgerhúsokat és a burgerlandi ribeye steaket is attól a hentestől vásároltam, akiben hosszú idő óta nem csalódtam, hiszen a hús minősége mindig kiváló.
Rácz Attila tudása és szakértelme biztos garancia arra, hogy a főzés és az étel is élményt jelent majd. Ha Rácz Attila húsboltjánál jártok, mindenképp nézzétek meg a kínálatát, és ha találtok kedvetekre való húst, bátran ajánlom, hogy nála vásároljatok.

A kerti partin most minden vendég maga készítette el a főételét, és szerencsére mindenki élvezte a sütögetést. Jó kis közös program volt, próbáljátok ki ti is! Ez alkalommal még a zöldségeket is közösen vágtuk fel frissen, a hamburgerezés előtt. A finom bucikat is a hentesem szerezte be, így ezek is kifogástalanok voltak. A burgerhúst pedig minden vendég dicsérte, mert jól eltalálták a hús-faggyú arányt.

A desszert után, vacsora tájékán készítettem el a steaket. A vendégek el voltak ájulva a kifogástalan minőségű és ízű steaktől, amit sikerült jól elkészítenem. Ezt a húst nem volt szabad túl fűszerezni. Csak egy picike sót és borsot tettem rá sütés előtt, a végén pedig egy kis kocka vajat tettem a steakre.

Grillezzünk zöldségeket, gyümölcsöket!

- Nincs komment -

Tippek egy tökéletes kerti sütögetéshez – harmadik rész. Ahhoz, hogy valóban finom grilleket készítsünk, nem elég a jó alapanyag, ismerni kell azokat az egyszerű, de igen praktikus trükköket, melyekkel valóban ízletesre süthetjük a zöldségeket és a gyümölcsöket.
Tovább

Tippek egy tökéletes kerti sütögetéshez

- Nincs komment -

Itt a tavasz, és vele együtt a kerti sütögetések, grillezések ideje. Micsoda jó alkalom ez arra, hogy a barátok vagy a család összejöjjön, és egy délutánt, vagy akár egy egész napot kellemesen eltöltsön. Beleértve magát a házigazdát is, hiszen egy jól előkészített kerti partin neki és a háziasszonynak sincs sok tennivalója, amikor a vendégek már ott vannak.
Tovább

kistücsök

Végre a Kistücsökben

- Nincs komment -

Amióta a gasztronómia és a főzés lett a mániám, azóta tudom, hogy legalább egyszer el kell, menjek a Kistücsökbe, amiről sokan ódákat zengnek. A Budapesti Gourmet Fesztivalon minden alkalommal megkóstolok valamit a kínálatukból, amit mindig ízletesnek találok. Ételkreációikat pedig a Facebookon követem, amivel igencsak felkeltették az érdeklődésemet, így már régóta vártam a megfelelő alkalmat, hogy elmenjünk a Kistücsökbe, Balatonszemesre.
Tovább

Oldalak:12345»