Tejfölös gombapaprikás – klasszikus recept, megúnhatatlan, egyszerű és gyors étel, akár egy könnyű ebédre, vagy vacsorára. Gyorsan elkészíthető, kiadós.

Ingredients

  • 1 kg apró champion gomba felszeletelve
  • 3 salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fehér paprika
  • 1 erős paprika magja nélkül, apróra vágva
  • 1 paradicsom
  • só, bors, pirospaprika
  • kevés ghee vagy szőlőmagolaj
  • tejföl
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 40 min

Instructions

  1. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat, a fokhagymát, melyekkel tovább pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. Ezután mehet hozzá a gomba is, amivel 5 percig tovább pirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.
  3. Majd hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit átkeverjük, és megszórjuk pirospaprikával. Még ne öntsük fel vízzel, mert minden zöldség, főként a gomba, levet enged. 15 perc alatt készre főzzük.
  4. Az utolsó lépésként hozzáadjuk a tejfölt, és rottyantunk rajta még egyet (kb. 5 perc). Ez alatt az idő alatt elkészítjük a köretet, ami lehet rizs, barna rizs, kuszkusz, durum tészta. Tálalás előtt megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel.