Egy fantasztikus este van mögöttem. Ott lehettem a Dining Guide Díjkiosztó Gálán, ahol találkozhattam azokkal a séfekkel, akikre felnézek, és akiknek nagyon tisztelem a munkásságát. Többükkel először találkoztam személyesen, ennek ellenére nagyon kedvesek és szívélyesek voltak, akadt, aki úgy beszélgetett velem, mint régi ismerősével.

Budapest legújabb, legmodernebb rendezvényhelyszínére, a Terembe izgatottan érkeztem. Már az érkezés után nem sokkal kellemes hangulatban kóstoltam egy levendulás citrusos vizet, ami nagyon ízletes volt, és szuper ötlet lehet egy nyári kerti partihoz.

A díjkiosztó után a nyertesekkel sokan gratuláltak és megragadva az alkalmat számos közös fotó készült velük. Én többek között Sárközi Ákosnak, a Borkonyha séfjének gratuláltam, aki elvitte a legjobb séf díjat. Készítettünk egy igazán jó hangulatú selfie-t is, hiszen Ákos egy nagyon közvetlen, barátságos ember, séfként pedig a Borkonyhán nagyon jól össze tudja tartani csapatát. Mindez valószínűleg a személyiségéből is fakad.

Gratuláltam továbbá Nyíri Sándornak (Szásának), aki az Aranykaviár séfje. Ő a 10 legjobb étterem díj egyikét kapta meg. Találkozásunkat szintén egy közös fotóval örökítettük meg. Az Aranykaviár étteremben volt már lehetőségem ételeket kóstolni, és bizton állíthatom, náluk senki nem tudja jobban elkészíteni itthon a pelmenyit. Autentikus és mégis modern orosz konyhát visznek, innovatívak és mégis hagyománytisztelők a konyhában.

Volt lehetőségem beszélgetni Szabó Kevinnel, aki a Bocus d’or csapat comisa volt. Ő egy nagyon kedves, szerény séf, aki meghatódva és jólesően fogadta a dicséretemet. Kifejezetten örülök, és nagyon büszke vagyok rá, hogy Széll Tamással és csapatával is készülhetett rólunk egy közös fotó.

Összefutottam a díjátadón Bernáth József séffel is, akivel beszélgettünk egy jót, ismét megdicsérte a könyvemet, ami nagyon jól esett. Vele sem maradhatott el a közös fotó.

Gianni Annonival pedig megbeszéltük, hogy csak szenvedéllyel és lelkesen lehet finom és jó ételeket készíteni. Bár abban is egyet értettünk, hogy mindez az élet más területére is igaz. Szó szót követett, végül gratuláltunk egymás könyvéhez, hiszen közös a kiadónk.

Beszélgettem még Miguel Viarea séffel is, aki a Costes Downtown séfje, és szintén bekerültek a legjobb 10 étterem közé.

Az est nem csak a meghívottak köre miatt, hanem vendéglátásban is egyedülálló volt. Olyan különleges amuse bouche-okat (kicsi étvágygerjesztő falatkák) kóstolhattunk, mint például a buktába töltött véres hurka.
Számomra fantasztikus élmény volt az este, és nagy gratuláció minden nyertesnek, munkájukhoz pedig további sok sikert kívánok!