Ingredients
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg vaj vagy más zsiradék
- csipet só
- 2 db tojássárgája
- 4 dl tej
- 0,5 dl rum
- olaj a sütéshez
- For: 20 darabhoz
- Preparation: 10 min
- Cooking: 45 min
- Ready in: 1 h 25 min
Instructions
- Dagasztás előtt az élesztőt mindig felfuttatom langyos tejben, kevés cukorral. Fontos, hogy minden további hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.
- Dagasztóban (robotgépben), vagy kézzel a felfuttatott élesztőt összedagasztjuk a többi hozzávalóval. Ha már összeállt a tészta, ami elválik a táltól, készen is vagyunk (2-3 perc). A tésztát megszórjuk kevés lisztel, majd letakarjuk, és meleg helyre tesszük kb. fél órára, vagy amíg duplájára nem kel.
- Utána lisztes nyújtófával kilisztezett felületen újnyi vastagúra nyújtjuk. Lisztezett szélű pohárral kiszagatjuk. Közepesen forró olajban sütjük ki úgy, hogy az egyik felébe az újjunkal nyomunk egy lyukat, és azzal a felével lefelé kezdjük el sütni fedő alatt 1 percig, majd utána megfordítjuk, és még egy percig fedő nélkül sütjük. Így lesz szép szalagos a fánkunk.
Hozzászólások