Ingredients
For: 20 darabhoz
Preparation: 10 min
Cooking: 45 min
Ready in: 1 h 25 min
Instructions
- Dagasztás előtt az élesztőt mindig felfuttatom langyos tejben, kevés cukorral. Fontos, hogy minden további hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.
- Dagasztóban (robotgépben), vagy kézzel a felfuttatott élesztőt összedagasztjuk a többi hozzávalóval. Ha már összeállt a tészta, ami elválik a táltól, készen is vagyunk (2-3 perc). A tésztát megszórjuk kevés lisztel, majd letakarjuk, és meleg helyre tesszük kb. fél órára, vagy amíg duplájára nem kel.
- Utána lisztes nyújtófával kilisztezett felületen újnyi vastagúra nyújtjuk. Lisztezett szélű pohárral kiszagatjuk. Közepesen forró olajban sütjük ki úgy, hogy az egyik felébe az újjunkal nyomunk egy lyukat, és azzal a felével lefelé kezdjük el sütni fedő alatt 1 percig, majd utána megfordítjuk, és még egy percig fedő nélkül sütjük. Így lesz szép szalagos a fánkunk.
Hozzászólások