- course: Desszert
Ingredients
- 6 db tojás
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 6 ek cukor xylitol
- 2 csipet só
- 1 tk vanília
- 1 tk citromhéj
- 500 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 4 ek porcukor xylitol
- 1 tk vanília
- 1 csipet só
- 1 tk citromhéj
- fél citrom leve
- 10 dkg eper
- Preparation: 45 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 1 h 25 min
Instructions
- Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjéket óvatosan szétválasztjuk a sárgájától. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgájához adjuk kanalanként a lisztkeveréket és a tojásfehérjét. Óvatosan keverjük el! A tésztát kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon kb. 30 percig sütjük. Ezután fél óráig pihentetjük.
- Ez alatt az idő alatt elkészítjük a mascarponekrémet. A hozzávalókat habosra keverjük. A piskótát középen kettévágjuk, a krém felét beletöltjük, és egyenletesen elkenjük. A krém másik felével a sütit kenjük be kívülről, majd a felszeletelt epret ízlésesen elhelyezzük a süti tetején.
Hozzászólások