Ingredients

  • 6 db tojás
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek cukor xylitol
  • 2 csipet
  • 1 tk vanília
  • 1 tk citromhéj
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 4 ek porcukor xylitol
  • 1 tk vanília
  • 1 csipet
  • 1 tk citromhéj
  • fél citrom leve
  • 10 dkg eper
  • Preparation: 45 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h 25 min

Instructions

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjéket óvatosan szétválasztjuk a sárgájától. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgájához adjuk kanalanként a lisztkeveréket és a tojásfehérjét. Óvatosan keverjük el! A tésztát kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon kb. 30 percig sütjük. Ezután fél óráig pihentetjük.
  2. Ez alatt az idő alatt elkészítjük a mascarponekrémet. A hozzávalókat habosra keverjük. A piskótát középen kettévágjuk, a krém felét beletöltjük, és egyenletesen elkenjük. A krém másik felével a sütit kenjük be kívülről, majd a felszeletelt epret ízlésesen elhelyezzük a süti tetején.