A videóreceptjeimhez a Zagar zenéjét választottam. Úgy gondolom, az egészséges konyhához nem csak egészséges hozzávalók és jó receptek kellenek, hanem egészséges konyhafőnök is. És itt az egészséget úgy értem: lelkileg is “rendben legyen.” A Zagar muzsikája pedig olyan a léleknek, mint az egészséges és friss hozzávalók az ételnek. Tuti.

A Zagar pályafutása lenyűgöz, már jó ideje figyelemmel kísérem a zenei munkásságát és szívesen hallgatom is a zenéjét. Személyesen csak egyszer volt alkalmunk találkozni, egy Depeche Mode koncerten, ahol 35 ezer embernek játszhatott előzenekarként. Már akkor nagyon rendben volt a zenéjük, és méltó felvezetése volt a DM-nek.
Szólva, amikor zenét kerestem a videóimhoz, azon túl, hogy magyar legyen az előadó és minőségi zenét játsszon, fontos volt az is, hogy instrumentális és kissé pörgős legyen a dal. Vagyis olyan legyen, mint én, hiszen én is pörgős vagyok, még a konyhában is.:)
Így elkezdtem Zagar zenéit hallgatni, és leragadtam a Bossa Astoria-nál. Tetszett a stílusa, ami kicsit retró, mégis összességében véve modern. Ugyanúgy, ahogy én keverem a főzésben a régi, hagyományos dolgokat a modern konyhaművészet elemivel. Persze az sem volt utolsó szempont, hogy szerintem a dalnak úgymond pesti hangulata van. Ezért kiválóan alkalmas arra is, hogy így is kifejezzem Budapest iránti szeretetemet, és a város sajátos hangulatát külföldi blogolvasóimnak is bemutassam.
És még egy dolog: úgy érzem, ez a zene igazán felpörget. Remélem, titeket is, és főzésre ösztönöz!
Ha több Zagar érdekel, akkor katt ide, a videórecepteket pedig itt találjátok – folyamatosan bővül a kínálat:)