Amióta a gasztronómia és a főzés lett a mániám, azóta tudom, hogy legalább egyszer el kell, menjek a Kistücsökbe, amiről sokan ódákat zengnek. A Budapesti Gourmet Fesztivalon minden alkalommal megkóstolok valamit a kínálatukból, amit mindig ízletesnek találok. Ételkreációikat pedig a Facebookon követem, amivel igencsak felkeltették az érdeklődésemet, így már régóta vártam a megfelelő alkalmat, hogy elmenjünk a Kistücsökbe, Balatonszemesre.

A férjem születésnapján épp egy nagykanizsai üzleti útra kellett mennünk, így a kellemest a hasznossal összekötve meglepetésként foglaltam egy asztalt ebédre az étteremben, mely már évek óta a tíz legjobb vidéki éttermek egyike.
Amikor dél után nem sokkal megérkeztünk a Balaton parti étterembe, már ültek néhány asztalnál, és még többen jöttek, amíg mi ott voltunk. A szívélyes fogadtatás után bármelyik szabad asztalhoz leülhettünk, így az ablaknál foglaltunk helyett egy nagy, kényelmes körasztalnál.

kistucsok-husleves
Előételnek újházi tyúkhúslevest kértünk, ami legalább kétszemélyes, hanem három, így a férjemmel osztoztunk rajta. Az íze finom volt, házi tésztabetéttel kínálták, amit nagyon eltaláltak. A tyúk különböző, finomabbnál finomabb részei voltak a levesben, na és persze a zöldségek. Összességében egy ízletes vasárnapi asztalra illő húslevest kóstoltunk.
kistücsök kacsacomb
Főételnek a férjem kacsacombot kért házi káposztás pirított tésztával. A kacsacomb biztosan konfitálva volt, mert omlós volt, és kellemesen fűszerezett. A káposztás tészta is nagyon finom volt. Jól állt neki, hogy le volt pirítva.

Az én főételem szarvascomb volt vadasan burgonyafánkkal. A tálalás nagyon tetszett. A hús tökéletesen volt elkészítve, nagyon finom volt. Praktikus volt, hogy a húshoz én „adagolhattam” a vadas mártást, ami lenyűgözően finom volt, ódákat tudnék zengni róla. A burgonyafánk is kiváló volt.
A desszertnek sajnos már nem maradt hely, úgy jól laktunk a levessel és a főétellel. Igaz, mi általában vacsorára szoktunk főtt ételt enni, és ebédre inkább salátát, szendvicset eszünk, így nem vagyunk hozzászokva a nagy ebédekhez. Meg hát nem is igazán akartam erőltetni a desszertet, mert titokban sütöttem egy mini tortát a férjemnek, és ez még várt minket otthon. Egy kávét azért még kértünk.
A februári tavaszban kellemes szülinapi helyszínnek bizonyult a Kistücsök. A személyzet is nagyon szívélyes volt, és segítőkész az ételek választásánál is.
Hogy ennék-e a Kistücsökben még egyszer? Hát még jóhogy! Csak jöjjön egy következő alkalom!