Tudtad, hogy egy kis uborka mekkora csodákra képes? Összetételének köszönhetően többféle rák kialakulásának esélyeit csökkenti, jót tesz a bőrünknek és a hajunknak is. Ez a vizes zöldség hidratálja az egész testet, és segít a toxikus anyagok eltávolodásában. Éppen ezért kiváló alapanyaga lehet a reggeli zöld dzsúszunknak, nyáron akár minden nap.

A 95 százalékos víztartalmú uborkában van a legtöbb vitamin, amire a szervezetünknek naponta szüksége van. Az uborka héja C-vitaminban gazdag ezért érdemes biót vásárolni, ám, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy befújták-e peszticiddel a zöldséget, akkor inkább hámozzuk meg.
Az uborka segítheti a fogyást, hiszen rengeteg vizet tartalmaz, és olyan élelmi rostok is vannak benne, amelyek a test méregtelenítését segítik.
Az uborka B-vitaminban is gazdag, ezért nem múlhatna el nap anélkül, hogy uborkát együnk vagy igyunk. Használjuk ki, hogy itt az uborkaszezon, és tuningoljuk magunkat természetes B-vitaminnal.
Ez a zöld csoda megelőzi a rossz leheletet is. Tarts a szádban egy darab uborkát 30 másodpercig, hogy elpusztítsa a rossz leheletért felelős baktériumokat.
Az uborka segít a diabéteszes betegeknek, hiszen az uborkadzsúszban van egy hormon, ami a hasnyálmirigy inzulintermeléséhez szükséges. Az uborkában található kálium pedig segít a vérnyomást szabályozni, valamint a zöldség kordában tartja a koleszterint is.
Csodát tesz a bőrrel és a hajjal is. A leégett bőrt nyugtatja, gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig kiváló pakolás kkészíthető uborkából a pattanásos bőrre. Mindemellett magas víztartalma miatt segíti a toxinok távozását, így járul hozzá a narancsbőr eltüntetéséhez. Az uborka fogyasztása hatásos lehet vesekő ellen is.

Uborkás receptek (folyamatosan bővül)>>