Vörösbab-leves kolbásszal
Savanyú burgonyaleves füstölt kolbásszal
Fejtettbab-leves
Fejtettbab-leves füstölt hússal és házikolbásszal. Imádom a leveseket. Jól jönnek, ha esik, ha fúj, vagy ha süt a nap. Levest készíteni könnyű, és csupán az előkészület igényel időt. Ha szezonja van a fejtett babnak, mindig főzök belőle levest. Főételként esszük, és legalább két napig, mert másnap még finomabb, az ízek jól összeérnek.
Zöldséges bolognai
Zöldséges bolognai baconnel és fusillivel – durumtésztából.
Karfiolos pizzakenyér
Készen álltok arra, hogy könnyedén elkészítsünk egy gluténmentes, kalóriaszegény, tápanyagban gazdag ételt? Mert ez egy olyan „pizza” lesz, aminek pizza íze van, karfiolból készült liszt hozzáadása nélkül.
Fontos, hogy a karfiolt soha ne főzzük túl. Gyermekoromból csak túlfőzött karfiolra emlékszem, ám én ezzel leszámoltam. A karfiol kiváló antioxidáns és magas a C-vitamin tartalma. Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is ismert, emellett támogatja az emésztőrendszert.