CookingMania

Adri egészséges konyhája

Rakott kel – egy kicsit másképp

- Nincs komment -

Odavagyok a kelkáposztáért. Kiváló kalcium- és A-vitamin-forrás, ezen kívül magas a B-vitamin tartalma is. Minél sötétebb a levele, az íze annál intenzívebb, és klorofiltartalma is annál magasabb, ami nem más az „elbújtatott” napenergia és életerő. A kelkáposzta egész évben beszerezhető, és igazán sokféle étel készíthető belőle.
Most egy egyszerű rakott kelt ajánlok, ami nem csak színes és mutatós étel, de az íze is lenyűgöző.

Kategória:

Hash brown – felturbózva

- Nincs komment -

A hash brown-t nagyon megszerettem Amerikában. Reggelire szervírozzák, tojás, sült bacon, sült mini kolbász mellé, amihez még pirítóst is kínálnak. A hash brown nem más, mint lereszelt burgonya, amit általában a sütőben sütnek – de serpenyőben is elkészíthető – szép aranybarnára, majd tálalásnál kockákra szeletelik. Általában csak sózzák és borsozzák.
Én most egy kicsit megvariáltam, úgy döntöttem, a tojást és a bacont nem külön szervírozom, hanem a hash brown-ba kevertem.
Így lett egy kiváló vasárnapi reggelink, amihez már nem kellett a pirítós.

Kategória: