Amerikában a hamburger és a sültburgonya mellé mindig dukál a coleslaw is, mert savasságával, frissességével és üdeségével ellensúlyozza a zsírosabb és nehezebb ételeket. Ráadásul még kitűnő vitaminforrás is. A coleslaw egy izgalmas köret. Hogy milyen káposztából készül, az az ízlésünkre van bízva. Azt javaslom, készítsük színesen, kétféle káposztából, vörösből és fehérből. De akár kevés savanyú káposztával is megbolondítható.
Gulyásleves szürkemarhából
A gulyáslevest megfőzhetjük odakint a szabadban, de ha erre nincs lehetőségünk, bátran elkészíthetjük lábasban is, így is nagyon ízes lesz a leves. A nokedlivel rendkívül tartalmas és laktató fogás lesz. Ha tehetjük, főzzünk a szabadban, húsvétkor kiváló tevékenység lehet a közös gulyásfőzés.
Paradicsomos zöldségleves kanállal szaggatott nokedlivel
Hash brown – felturbózva
A hash brown-t nagyon megszerettem Amerikában. Reggelire szervírozzák, tojás, sült bacon, sült mini kolbász mellé, amihez még pirítóst is kínálnak. A hash brown nem más, mint lereszelt burgonya, amit általában a sütőben sütnek – de serpenyőben is elkészíthető – szép aranybarnára, majd tálalásnál kockákra szeletelik. Általában csak sózzák és borsozzák.
Én most egy kicsit megvariáltam, úgy döntöttem, a tojást és a bacont nem külön szervírozom, hanem a hash brown-ba kevertem.
Így lett egy kiváló vasárnapi reggelink, amihez már nem kellett a pirítós.