CookingMania

Adri egészséges konyhája

Pizza

- Nincs komment -

Szeretek itthon pizzát sütni, mert jó illata van, ami igazi olasz hangulatot varázsol a konyhába. De arra is kiváló, hogy eltüntessük a maradékokat a hűtőből, hiszen a kreativitásunkra van bízva, mit rakunk a pizzára.
Nekem volt itthon marhahús (kb. 15 dkg), amiből készítettem egy sűrű, ízletes bolognai ragut, a pizza egy részére ebből tettem. A másik felére sonkát pakoltam. Jutott még rá gomba, kukorica és jó sok sajt is.

Kategória:

Zserbó

- Nincs komment -

Véleményem szerint a zserbó az egyik legelegánsabb és legfinomabb magyar teasütemény. Én jó sok dióval és házi baracklekvárral készítem. Cukrot alig használok, ha mégis, akkor csak és kizárólag xylitolt.
A zserbó tradicionális karácsonyi édesség, amely akár szilveszterig is elállna, ha nem ennénk meg… Én a napokban készítettem, így karácsonyra éppen jól összeérnek az ízek.

Kategória:

Kakaós csiga

- Nincs komment -

Kellemes illatokat áraszt majd, öröm lesz majd a kakós csigát karácsony reggelén a kávé mellé fogyasztani.

Kategória:

Kapros-túrós bukta

- Nincs komment -

Nyári esős idők előhúzzák belőlem a kelt tészta illata iránti vágyat, így sütnöm kell. A zöldfűszeres kertemben volt friss kapor, a hűtőben pedig zsíros túró. Így megragadtam egyik ilyen délután az alkalmat és kapros-túrós buktát készítettem délutáni vendégeimnek. Kitűnő tea, kávé vagy bármely frissítő mellé. Laktató uzsonna, de reggelire is kiváló.

Kategória: