Amerikában a hamburger és a sültburgonya mellé mindig dukál a coleslaw is, mert savasságával, frissességével és üdeségével ellensúlyozza a zsírosabb és nehezebb ételeket. Ráadásul még kitűnő vitaminforrás is. A coleslaw egy izgalmas köret. Hogy milyen káposztából készül, az az ízlésünkre van bízva. Azt javaslom, készítsük színesen, kétféle káposztából, vörösből és fehérből. De akár kevés savanyú káposztával is megbolondítható.
Sajtos szuflé – az örök klasszikus
A szuflé készítésénél fontos tudni:
– azért emelkednek fel, mert levegőt keverünk a szuflé tésztájába
– ha kivesszük a sütőből, azonnal tálaljuk, mert hamar összeesik (sütés alatt sem lehet rányitni a sütőajtót)
– a szufléformák legyenek mindenhol kivajazva mielőtt megtöltjük
Beluga lencse zöldségekkel és friss petrezselyemmel
A beluga lencse a lencsék kaviárja. Több mint kétezer éve termesztik Franciaország Puy vidékén. Íze diós és minerális. Beáztatni sem szükséges előre mint más társait.