CookingMania

Adri egészséges konyhája

Karfiolos pizzakenyér

- Nincs komment -

Készen álltok arra, hogy könnyedén elkészítsünk egy gluténmentes, kalóriaszegény, tápanyagban gazdag ételt? Mert ez egy olyan „pizza” lesz, aminek pizza íze van, karfiolból készült liszt hozzáadása nélkül.

Fontos, hogy a karfiolt soha ne főzzük túl. Gyermekoromból csak túlfőzött karfiolra emlékszem, ám én ezzel leszámoltam. A karfiol kiváló antioxidáns és magas a C-vitamin tartalma. Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is ismert, emellett támogatja az emésztőrendszert.

Kategória:

Quinoa enchilada casserole

- Nincs komment -

A quinoát úgy készítjük el, mit a rizst. Dupla annyi folyadékban fedő alatt megfőzzük 15-20 perc alatt. Készíthetünk belőle hideg vagy langyos salátát, de főételnek is tökéletes. Most egy főételt készítünk el belőle.

Videórecept:

Kategória:

Sajtos szuflé – az örök klasszikus

- Nincs komment -

A szuflé készítésénél fontos tudni:
– azért emelkednek fel, mert levegőt keverünk a szuflé tésztájába
– ha kivesszük a sütőből, azonnal tálaljuk, mert hamar összeesik (sütés alatt sem lehet rányitni a sütőajtót)
– a szufléformák legyenek mindenhol kivajazva mielőtt megtöltjük

Kategória: