Tejterméket alig fogyasztunk, tejet pedig egyáltalán nem iszunk, csak kelt tésztákhoz használom. Ám a házi túrót és a házi tejfölt nagyon szeretjük, mert ízletesebbek és zsírosabbak, mint a bolti megfelelőik. Ha édesanyám meglep minket Gyöngyös környéki falusi túróval és tejfellel, akkor abból túrós csuszát, kapros-túrós táskát, túrós rétest, palacsintába édes túrókrémet vagy kőrözöttnek sós túrókrémeket készítek.
A kőrözöttet pirítóssal fogyasztjuk, mellé ezúttal zöld citrommal meglocsolt, sózott és borsozott avokádót kínálok. Kellemes hármas ez reggelire, ebédre vagy vacsorára, és nem utolsó sorban egészséges is. Az avokádó kiváló vitaminforrása az A-, B-, C-, E- és D-vitaminoknak. A benne lévő olajok jótékonyan hatnak szervezetünkre, például egyensúlyban tartja a koleszterinszintünket és fiatalítja az arcbőrünket.
A túrónak magas a kalciumtartalma, ami a májbetegek aminosav-szükségletét fedezheti.
A kőrözött elkészítését édesapámtól lestem el még gyermekként. Így elkészítése szép emlékeket ébreszt.
Quinoa enchilada casserole
A quinoát úgy készítjük el, mit a rizst. Dupla annyi folyadékban fedő alatt megfőzzük 15-20 perc alatt. Készíthetünk belőle hideg vagy langyos salátát, de főételnek is tökéletes. Most egy főételt készítünk el belőle.
Videórecept:
Avokádós fusilli
Az étel, amit elkészítünk, egy csodás krémes tészta lesz. Tudjátok mi a legjobb benne? Úgy lesz krémes, hogy nem adunk hozzá se tejszínt, se vajat, vagyis a tészta nem csak finom, hanem egyben kalóriaszegény is.
És, hogy mitől lesz krémes? Az avokádótól, a citromlétől és az olívaolajtól.
Videórecept:
Citromos csirkemellsaláta
Emlékeztek még a baconbe tekert csirkemellre, amit nemrégiben posztoltam, na meg a lógós részekre amiket levágtunk a húsról? Ezeket a csirkemell-maradékokat használom fel rendszeresen saláták készítéséhez. A csirke, amit használok, szabad tartású szárnyas.