Pampuska – avagy krumplipogácsa
Gyermekkoromban nagymamánál sokat ettük ezt a finom, kiadós és olcsó ételt egy jó kis leves után. A pampuska elkészítését nagymamától lestem el, aki sokszor be is vont a munkába, én szaggathattam ki a pogácsákat, miután ő kinyújtotta a tésztát. A weben található receptek többsége tojást is ajánl a tésztába, ám én nagymamától azt tanultam, hogy burgonya, liszt és só keveréke ez a pogácsa. Vannak azonban, akik egy kis sütőport is adnak hozzá. Mi szeretjük csak úgy, magában is enni, de kiváló köret lehet egy sűrű marhapörkölt mellé vagy sült húshoz.
Cukkinis tökfőzelék
Kiváló szezonális főzelék.
Pestós burgonyasaláta
Tavaszi saláta
Tavaszi saláta avokádóval és mozzarellagolyókkal
Sütőben sült burgonya
Köretként halakhoz és húsokhoz ideális a sütőben sült burgonya.