course: előétel
Ingredients
For: 4 személyre
- 1 nagyobb zellergyökér
- 2 burgonya felkockázva
- 1 vöröshagyma
- 1 ek ghee vagy vaj
- só, bors szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 1 száraz kifli apróra kockázva
- 1 tk ghee a pirításhoz
Preparation: 10 min
Cooking: 30 min
Ready in: 40 min
Instructions
- A zellerchipshez a zeller egy harmadát felvágjuk vékony hasábokra. Sütőpapírra helyezzük, és 190 fokos sütőbe tesszük kb. 10-15 percre, amíg aranybarnára sül. Csak akkor sózzuk meg, ha már megsült. A leves betétjeként kínáljuk majd.
- Amíg sül a chips, a levest is elkészítjük. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a gheen. Hozzáadjuk a zellergyökeret és a burgonyát, kissé karamellizáljuk. Egyelőre még nem fűszerezzük. A zellert és a burgonyát felöntjük kb. egy liter vízzel, és puhára főzzük már a fűszerekkel: sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval. Ha a burgonya puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel selymesre turmixszoljuk.
- A croutonhoz a kiflit apróra felkockázzuk. Kevés gheen megpirítjuk. Ezt is a leves mellé kínáljuk betétként.
Hozzászólások