Ingredients

  • 1 nagyobb zellergyökér
  • 2 burgonya felkockázva
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek ghee vagy vaj
  • só, bors szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 száraz kifli apróra kockázva
  • 1 tk ghee a pirításhoz
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 40 min

Instructions

  1. A zellerchipshez a zeller egy harmadát felvágjuk vékony hasábokra. Sütőpapírra helyezzük, és 190 fokos sütőbe tesszük kb. 10-15 percre, amíg aranybarnára sül. Csak akkor sózzuk meg, ha már megsült. A leves betétjeként kínáljuk majd.
  2. sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval. Ha a burgonya puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel selymesre turmixszoljuk.
  3. A croutonhoz a kiflit apróra felkockázzuk. Kevés gheen megpirítjuk. Ezt is a leves mellé kínáljuk betétként.