Ingredients

  • 1/2 kg bio vörösbab
  • 2 szál zellerszár apróra vágva
  • 2 fehérrépa
  • negyed gyökér
  • zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • 1-2 szál kolbász lehet csípős is
  • só, bors, kevés pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • füstölt szalonna
  • For: 6 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 3 h
  • Ready in: 7 h 15 min

Instructions

  1. A babot vízbe áztatjuk 4-5 órán keresztül.
  2. A füstölt szalonna zsírját kisütjük. Majd a hagymát rádobjuk, megpirítjuk, jöhet a répa, zellerszár, fehérrépa, és a többi zöldség is, majd a kolbász. A végén a babot is hozzáadjuk. Fűszerezzük.
  3. Felöntjük vízzel, és a zöld leveleket is hozzáadjuk. Majd kb. 3 órán át főzzük, hogy a vörös bab puhára följön. Utánízesítjük, ha szükséges.
  4. Én friss petrezselyemzölddel tálalom. Nagyon finom! Majdnem főzelék! Jó sűrű levest készítek, így egytálételként fogyasztjuk. Tejfelt is adhatunk hozzá.