course: Főétel
Ingredients
For: 6 személyre
- 1/2 kg bio vörösbab
- 2 szál zellerszár apróra vágva
- 2 fehérrépa
- negyed gyökér
- zellerlevél
- petrezselyemzöld
- babérlevél
- 1-2 szál kolbász lehet csípős is
- só, bors, kevés pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- füstölt szalonna
Preparation: 15 min
Cooking: 3 h
Ready in: 7 h 15 min
Instructions
- A babot vízbe áztatjuk 4-5 órán keresztül.
- A füstölt szalonna zsírját kisütjük. Majd a hagymát rádobjuk, megpirítjuk, jöhet a répa, zellerszár, fehérrépa, és a többi zöldség is, majd a kolbász. A végén a babot is hozzáadjuk. Fűszerezzük.
- Felöntjük vízzel, és a zöld leveleket is hozzáadjuk. Majd kb. 3 órán át főzzük, hogy a vörös bab puhára följön. Utánízesítjük, ha szükséges.
- Én friss petrezselyemzölddel tálalom. Nagyon finom! Majdnem főzelék! Jó sűrű levest készítek, így egytálételként fogyasztjuk. Tejfelt is adhatunk hozzá.
Hozzászólások