course:

Ingredients

For: 6 személyre
Preparation: 15 min
Cooking: 3 h
Ready in: 7 h 15 min

Instructions

  1. A babot vízbe áztatjuk 4-5 órán keresztül.
  2. A füstölt szalonna zsírját kisütjük. Majd a hagymát rádobjuk, megpirítjuk, jöhet a répa, zellerszár, fehérrépa, és a többi zöldség is, majd a kolbász. A végén a babot is hozzáadjuk. Fűszerezzük.
  3. Felöntjük vízzel, és a zöld leveleket is hozzáadjuk. Majd kb. 3 órán át főzzük, hogy a vörös bab puhára följön. Utánízesítjük, ha szükséges.
  4. Én friss petrezselyemzölddel tálalom. Nagyon finom! Majdnem főzelék! Jó sűrű levest készítek, így egytálételként fogyasztjuk. Tejfelt is adhatunk hozzá.