- course: Főétel
Ingredients
- 4 db újhagyma kevés zöldjével együtt
- 8-10 kellevél
- 1/2 kg újburgonya
- zöldségalaplé
- tejszín kókusztejszín
- For: 4 személy
- Preparation: 15 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 45 min
Instructions
- A kelleveleket blansízozzuk. További felhasználás előtt vágjuk ki a levelek törzsét. A kelt szeleteljük csíkokra! A burgonyát tisztítsuk meg, de nem kell meghámozni, majd karikázzuk fel!
- Pirítsuk meg a felkarikázott újhagymát egy kevés ghee-n, majd dobjuk rá a burgonyát és kelkáposztát. Pirítsuk tovább! Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk hozzá köménymagot, majd öntsük fel kevés alaplével. Ha szükséges, még adjunk hozzá kevés vizet is.
- Ha megfőtt (kb. 30 perc), egy-két merőkanállal szedjünk ki főleg burgonyát és levet. Ha kerül közé kelkáposzta az sem baj. Ehhez adjunk hozzá 1 dl tejszínt (nekem csak kókusztejszín volt itthon, így én azt használtam) és turmixoljuk össze, és öntsük vissza a lábosba. Ez kellemesen besűríti a szószunkat. A tejszín miatt még egyszer forraljuk fel!
Hozzászólások