Ingredients

  • 4 db újhagyma kevés zöldjével együtt
  • 8-10 kellevél
  • 1/2 kg újburgonya
  • zöldségalaplé
  • tejszín kókusztejszín
  • For: 4 személy
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A kelleveleket blansízozzuk. További felhasználás előtt vágjuk ki a levelek törzsét. A kelt szeleteljük csíkokra! A burgonyát tisztítsuk meg, de nem kell meghámozni, majd karikázzuk fel!
  2. Pirítsuk meg a felkarikázott újhagymát egy kevés ghee-n, majd dobjuk rá a burgonyát és kelkáposztát. Pirítsuk tovább! Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk hozzá köménymagot, majd öntsük fel kevés alaplével. Ha szükséges, még adjunk hozzá kevés vizet is.
  3. Ha megfőtt (kb. 30 perc), egy-két merőkanállal szedjünk ki főleg burgonyát és levet. Ha kerül közé kelkáposzta az sem baj. Ehhez adjunk hozzá 1 dl tejszínt (nekem csak kókusztejszín volt itthon, így én azt használtam) és turmixoljuk össze, és öntsük vissza a lábosba. Ez kellemesen besűríti a szószunkat. A tejszín miatt még egyszer forraljuk fel!