- course: Főétel
Töltött paprika- paradicsomos sült kápiaszósszal és újburgonyával. A hagyományos töltött paprika újragondolt, modern változata.
Ingredients
- 8 db nagyobb paprika (fehér, tv)
- 1,2 kg borjúhús
- 20 dkg rizs
- só, bors, őrölt római kömény
- 2 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db kápia paprika
- 10 db szép érett paradicsom
- 1 cs zellerszár
- 1 cs petrezselyem
- 1/2 kg újburgonya
- 1 ek nyírfacukor
- For: 4 személyre
- Preparation: 30 min
- Cooking: 1 h 30 min
- Ready in: 2 h
Instructions
- félbe vágjuk, sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Mehet is a sütőbe félórára, amíg kissé feketére sül a héja (grill funkción). Ha megsült félrerakjuk, majd a mártáshoz fogjuk használni. Mindenképp takarjuk le, hogy a héját könnyebb legyen lehúzni, mielőtt a paradicsommártáshoz adnánk.
- A paradicsommártáshoz a paradicsomokat fél percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk. A kis fej hagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a héjjuktól megtisztított paradicsomokat és a megsült, felszeletelt kápia paprikákat is. Hagyjuk lassu lángol főni. Közben hozzáadjuk a zöldfűszereket és sózzuk, borsozzuk.
- Mindeközben kevés olívaolajon megpirítom a megtöltött fehér paprikákat, ezzel kissé megfonnyasztjuk és megsütjük a paprikákat, jót tesz nekik.
- A paradicsomszószhoz kevés vizet adunk. Mehetnek bele az átpirított töltött parikák is, amiket 50-60 percig főzünk, hogy megfőjenek a mártásban. Mindeközben az újburgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük.
Hozzászólások