Töltött paprika-  paradicsomos sült kápiaszósszal és újburgonyával. A hagyományos töltött paprika újragondolt, modern változata.

Ingredients

  • 8 db nagyobb paprika (fehér, tv)
  • 1,2 kg borjúhús
  • 20 dkg rizs
  • só, bors, őrölt római kömény
  • 2 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db kápia paprika
  • 10 db szép érett paradicsom
  • 1 cs zellerszár
  • 1 cs petrezselyem
  • 1/2 kg újburgonya
  • 1 ek nyírfacukor
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 30 min
  • Cooking: 1 h 30 min
  • Ready in: 2 h

Instructions

  1. félbe vágjuk, sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Mehet is a sütőbe félórára, amíg kissé feketére sül a héja (grill funkción). Ha megsült félrerakjuk, majd a mártáshoz fogjuk használni. Mindenképp takarjuk le, hogy a héját könnyebb legyen lehúzni, mielőtt a paradicsommártáshoz adnánk.
  2. A paradicsommártáshoz a paradicsomokat fél percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk. A kis fej hagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a héjjuktól megtisztított paradicsomokat és a megsült, felszeletelt kápia paprikákat is. Hagyjuk lassu lángol főni. Közben hozzáadjuk a zöldfűszereket és sózzuk, borsozzuk.
  3. Mindeközben kevés olívaolajon megpirítom a megtöltött fehér paprikákat, ezzel kissé megfonnyasztjuk és megsütjük a paprikákat, jót tesz nekik.
  4. A paradicsomszószhoz kevés vizet adunk. Mehetnek bele az átpirított töltött parikák is, amiket 50-60 percig főzünk, hogy megfőjenek a mártásban. Mindeközben az újburgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük.