course:

Ez egy olyan étel, aminek a nehezét a hentesre bízhatjuk. A dagadót ugyanis fel kell szúrni, amire én mindig megkérem a hentest. A többi művelet már nagyon egyszerű. A húst bármivel megtölthetjük, most a saját variációmat mutatom be nektek. A saláta könnyű és jól illik az étel mellé, ráadásul színessé teszi a tányért. Így igazi ünnepi ételt varázsolhatunk a karácsonyi asztalra.

Ingredients

For: 4 személyre
Preparation: 20 min
Cooking: 1 h
Ready in: 2 h 50 min

Instructions

  1. A sertésdagadót megmossuk és megszárítjuk. A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és a dagadóba töltjük. Természetesen a tölteléket befűszerezzük. Ha marad ki töltelék, abból gombócokat formázunk, és odatesszük a tepsibe a hús mellé, amit besóztunk és borsoztunk, majd fóliával letakartuk.
  2. A céklát is előkészítjük: egészben sózzuk, olivával meglocsoljuk és fófiába tekerjük őket egyessével, majd a sütőbe tesszük a hússal együtt. Amikorra a hús elkészül a cékla is készen lesz. A céklát már csak fel kell kockázni. Mindkettőnek kb. 1,5 óra szükséges. A húsra azért még húzzunk rá egy fél órát grill fokozaton, hogy megpiruljon a teteje. Ha készen van, hagyjuk pihenni, amíg a salátát összeállítjuk.