- course: Főétel
Ez egy olyan étel, aminek a nehezét a hentesre bízhatjuk. A dagadót ugyanis fel kell szúrni, amire én mindig megkérem a hentest. A többi művelet már nagyon egyszerű. A húst bármivel megtölthetjük, most a saját variációmat mutatom be nektek. A saláta könnyű és jól illik az étel mellé, ráadásul színessé teszi a tányért. Így igazi ünnepi ételt varázsolhatunk a karácsonyi asztalra.
Ingredients
- 1 db sertésdagadó kb 1,2 kg
- 10 dkg csirkemáj lereszelve
- 1 db sárgarépa reszelve
- 4 db gomba apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
- só, bors, pirospaprika, majoranna
- friss petrezselyem
- 2 db nagyobb cékla
- 1 tál zöldsaláta-keverék
- kevés reszelt répa
- egy marék dió megpirítva és apróra törve
- olívaolaj
- balzsamecet
- só, bors
- For: 4 személyre
- Preparation: 20 min
- Cooking: 1 h
- Ready in: 2 h 50 min
Instructions
- A sertésdagadót megmossuk és megszárítjuk. A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és a dagadóba töltjük. Természetesen a tölteléket befűszerezzük. Ha marad ki töltelék, abból gombócokat formázunk, és odatesszük a tepsibe a hús mellé, amit besóztunk és borsoztunk, majd fóliával letakartuk.
- egészben sózzuk, olivával meglocsoljuk és fófiába tekerjük őket egyessével, majd a sütőbe tesszük a hússal együtt. Amikorra a hús elkészül a cékla is készen lesz. A céklát már csak fel kell kockázni. Mindkettőnek kb. 1,5 óra szükséges. A húsra azért még húzzunk rá egy fél órát grill fokozaton, hogy megpiruljon a teteje. Ha készen van, hagyjuk pihenni, amíg a salátát összeállítjuk.
Hozzászólások