Ez egy olyan étel, aminek a nehezét a hentesre bízhatjuk. A dagadót ugyanis fel kell szúrni, amire én mindig megkérem a hentest. A többi művelet már nagyon egyszerű. A húst bármivel megtölthetjük, most a saját variációmat mutatom be nektek. A saláta könnyű és jól illik az étel mellé, ráadásul színessé teszi a tányért. Így igazi ünnepi ételt varázsolhatunk a karácsonyi asztalra.

Ingredients

  • 1 db sertésdagadó kb 1,2 kg
  • 10 dkg csirkemáj lereszelve
  • 1 db sárgarépa reszelve
  • 4 db gomba apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • só, bors, pirospaprika, majoranna
  • friss petrezselyem
  • 2 db nagyobb cékla
  • 1 tál zöldsaláta-keverék
  • kevés reszelt répa
  • egy marék dió megpirítva és apróra törve
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • só, bors
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 1 h
  • Ready in: 2 h 50 min

Instructions

  1. A sertésdagadót megmossuk és megszárítjuk. A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és a dagadóba töltjük. Természetesen a tölteléket befűszerezzük. Ha marad ki töltelék, abból gombócokat formázunk, és odatesszük a tepsibe a hús mellé, amit besóztunk és borsoztunk, majd fóliával letakartuk.
  2. egészben sózzuk, olivával meglocsoljuk és fófiába tekerjük őket egyessével, majd a sütőbe tesszük a hússal együtt. Amikorra a hús elkészül a cékla is készen lesz. A céklát már csak fel kell kockázni. Mindkettőnek kb. 1,5 óra szükséges. A húsra azért még húzzunk rá egy fél órát grill fokozaton, hogy megpiruljon a teteje. Ha készen van, hagyjuk pihenni, amíg a salátát összeállítjuk.