course: Főétel
Ingredients
For: 4 személyre
- 1 egész nagyobb csirke én szabadtartású csirkéből készítettem
- 20 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba csiperke
- 1 tojás plusz egy tojás sárgája
- 1 zsemle helyettesíthető 3 ek zsemlemorzsával, vagy 1/3 csésze gesztenyével
- 1 vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- majoranna
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, bors
- szőlőmagolaj
- répa
- cukkíni
- édesburgonya, édeskömény, gomba, hagyma, fokhagyma, burgonya stb.
Preparation: 20 min
Cooking: 2 h
Ready in: 2 h 20 min
Instructions
- A csirkét megtisztítjuk, majd ha megmostuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
- . A tölteléket elkészítjük, amíg a csirke áll a fűszerekben. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a szintén apróra vágott gombát is hozzáadjuk, és azt is átpirítjuk (kb. 5 perc). Ezután a töltelékhez valókat összeállítjuk: a hagymát és a gombát kihűtjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A csirkemájat apróra vágva tesszük hozzá.
- A csirke mellénél a bőrt meglazítjuk és oda is teszünk a töltelékből, valamint a csirke üregét is betöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formázunk, és a csirke mellé tesszük, hogy ezeket is megsüthessük a zöldségekkel együtt, melyeket nagyobb darabok együtt sütünk meg a csirkével.
- A hús kb. 2 óra alatt sül ropogósra: fólia alatt sütöttem 1,5 órán át, majd utána grill fokozaton még fél órát hagytam a sütőben.
Hozzászólások