Ingredients

  • 1 egész nagyobb csirke én szabadtartású csirkéből készítettem
  • 20 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba csiperke
  • 1 tojás plusz egy tojás sárgája
  • 1 zsemle helyettesíthető 3 ek zsemlemorzsával, vagy 1/3 csésze gesztenyével
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • majoranna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika, só, bors
  • szőlőmagolaj
  • répa
  • cukkíni
  • édesburgonya, édeskömény, gomba, hagyma, fokhagyma, burgonya stb.
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 2 h
  • Ready in: 2 h 20 min

Instructions

  1. A csirkét megtisztítjuk, majd ha megmostuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
  2. a hagymát és a gombát kihűtjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A csirkemájat apróra vágva tesszük hozzá.
  3. A csirke mellénél a bőrt meglazítjuk és oda is teszünk a töltelékből, valamint a csirke üregét is betöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formázunk, és a csirke mellé tesszük, hogy ezeket is megsüthessük a zöldségekkel együtt, melyeket nagyobb darabok együtt sütünk meg a csirkével.
  4. fólia alatt sütöttem 1,5 órán át, majd utána grill fokozaton még fél órát hagytam a sütőben.