course:

Ingredients

For: 10 darabhoz
Preparation: 15 min
Cooking: 45 min
Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. A töltikéhez a céklaleveleket fél percig blansírozzuk, vagyis forró vízbe dobjuk, majd hideg vizes fürdőbe, végül papírtörlővel óvatosan leitatjuk.
  2. A borjúhúst sóval, borssal megpirítjuk.
  3. A céklát sóval, borssal és szőlőmagolajjal fóliában 40 perc alatt készre sütjük, majd apró kockákra vágjuk. A töltikéhez a répát és a cékla szárát 2 percig blansírozzuk, után apró kockákra szeleteljük.
  4. Ezután a hagymát megpirítjuk, sózzuk, majd a húst is hozzáadjuk és készre pirítjuk. Ha szükséges még sózzuk és borsozzuk. Majd összekeverjük a kb. 18-20 perc alatt készre főtt rizzsel és az apróra összevágott zöldségekkel. Ekkor a rizs kissé rózsaszínű lesz. Ezt a keveréket töltjük az előkészített céklalevelekbe.
  5. A színes salátához minden zöldséget egyforma csíkokra vágunk, majd tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, de csak kicsit. A répát és a cékla szárát szeletelés előtt 2 percig blansírozzuk.
  6. Elkészítjük a vinegrette-et, összeaprítjuk a snidlinget és a petrezselymet, majd megszórjuk vele a salátát. A vinegrette-et csak közvetlenül szervírozás előtt öntsük a salátára!