Ingredients

  • 10 céklalevél
  • fél kg borjúhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csésze kerekszemű rizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 csésze víz
  • 1 cékla
  • 2 répa
  • 1 céklaszár
  • só és bors só és bors
  • 2 sült cékla
  • 2 répa
  • 2 céklaszár
  • 3 retek
  • 3 szál újhagyma lehetőleg lilahagyma!
  • snidling
  • petrezselyem
  • vinegrette öntet balzsamecet, olivaolaj, mustár, só, bors, cukor)
  • For: 10 darabhoz
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 45 min
  • Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. A töltikéhez a céklaleveleket fél percig blansírozzuk, vagyis forró vízbe dobjuk, majd hideg vizes fürdőbe, végül papírtörlővel óvatosan leitatjuk.
  2. A borjúhúst sóval, borssal megpirítjuk.
  3. A céklát sóval, borssal és szőlőmagolajjal fóliában 40 perc alatt készre sütjük, majd apró kockákra vágjuk. A töltikéhez a répát és a cékla szárát 2 percig blansírozzuk, után apró kockákra szeleteljük.
  4. Ezután a hagymát megpirítjuk, sózzuk, majd a húst is hozzáadjuk és készre pirítjuk. Ha szükséges még sózzuk és borsozzuk. Majd összekeverjük a kb. 18-20 perc alatt készre főtt rizzsel és az apróra összevágott zöldségekkel. Ekkor a rizs kissé rózsaszínű lesz. Ezt a keveréket töltjük az előkészített céklalevelekbe.
  5. A színes salátához minden zöldséget egyforma csíkokra vágunk, majd tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, de csak kicsit. A répát és a cékla szárát szeletelés előtt 2 percig blansírozzuk.
  6. Elkészítjük a vinegrette-et, összeaprítjuk a snidlinget és a petrezselymet, majd megszórjuk vele a salátát. A vinegrette-et csak közvetlenül szervírozás előtt öntsük a salátára!