course: Főétel
Ingredients
For: 10 darabhoz
- 10 céklalevél
- fél kg borjúhús
- 1 fej vöröshagyma
- fél csésze kerekszemű rizs
- 5 dkg vaj
- 1 csésze víz
- só
- 1 cékla
- 2 répa
- 1 céklaszár
- só és bors só és bors
- 2 sült cékla
- 2 répa
- 2 céklaszár
- 3 retek
- 3 szál újhagyma lehetőleg lilahagyma!
- snidling
- petrezselyem
- vinegrette öntet balzsamecet, olivaolaj, mustár, só, bors, cukor)
Preparation: 15 min
Cooking: 45 min
Ready in: 1 h 10 min
Instructions
- A töltikéhez a céklaleveleket fél percig blansírozzuk, vagyis forró vízbe dobjuk, majd hideg vizes fürdőbe, végül papírtörlővel óvatosan leitatjuk.
- A borjúhúst sóval, borssal megpirítjuk.
- A céklát sóval, borssal és szőlőmagolajjal fóliában 40 perc alatt készre sütjük, majd apró kockákra vágjuk. A töltikéhez a répát és a cékla szárát 2 percig blansírozzuk, után apró kockákra szeleteljük.
- Ezután a hagymát megpirítjuk, sózzuk, majd a húst is hozzáadjuk és készre pirítjuk. Ha szükséges még sózzuk és borsozzuk. Majd összekeverjük a kb. 18-20 perc alatt készre főtt rizzsel és az apróra összevágott zöldségekkel. Ekkor a rizs kissé rózsaszínű lesz. Ezt a keveréket töltjük az előkészített céklalevelekbe.
- A színes salátához minden zöldséget egyforma csíkokra vágunk, majd tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, de csak kicsit. A répát és a cékla szárát szeletelés előtt 2 percig blansírozzuk.
- Elkészítjük a vinegrette-et, összeaprítjuk a snidlinget és a petrezselymet, majd megszórjuk vele a salátát. A vinegrette-et csak közvetlenül szervírozás előtt öntsük a salátára!
Hozzászólások