- course: Desszert
Szeretem, ha a tiramisuban dominál a krémsajt. Ez a recept is ezt bizonyítja. Mivel a krémhez nem használok tojást, akár 4-5 napig is eltartható ez a sütemény. Ráadásul a nyers- és a holland kakaóporral magunkhoz veszünk egy kis természetes antioxidánst is a desszert elfogyasztása közben.
Ingredients
- 500 g mascarpone
- 120 g Philadelphia krémsajt
- 2 dl kókusztejszín vagy habtejszín
- 3 ek nyírfaporcukor
- 1 tk vaníliapor
- 1 citrom reszelt héja
- 4-5 adag presszókávé koffeinmentesből készítem, így gyerekek is fogyaszthatják
- 24 db babapiskóta
- kakaópor
- For: 6 adaghoz
- Preparation: 15 min
- Ready in: 15 min
Instructions
- Előkészítünk egy kisebb méretű szögletes kerámia- vagy üvegtálat. A kávéba mártott babapiskótákból lerakunk a tál aljára egy réteget.
- A fenti összetevőkből habosra kikevert krémmel vastagon megkenjük a kávés babapiskóta-réteget. Majd jön egy újabb réteg babapiskóta, melyet a kávéban mindkét oldalán megmártottunk.
- Majd a krém másik felével bevonjuk a második réteg babapiskótát is. Ezt megszórjuk bőségesen kakaóporral. Én szórtam rá egy adag nyers kakaóport, majd utána egy adag holland kakaóport is.
Hozzászólások