Szeretem, ha a tiramisuban dominál a krémsajt. Ez a recept is ezt bizonyítja. Mivel a krémhez nem használok tojást, akár 4-5 napig is eltartható ez a sütemény. Ráadásul a nyers- és a holland kakaóporral magunkhoz veszünk egy kis természetes antioxidánst is a desszert elfogyasztása közben.

Ingredients

  • 500 g mascarpone
  • 120 g Philadelphia krémsajt
  • 2 dl kókusztejszín vagy habtejszín
  • 3 ek nyírfaporcukor
  • 1 tk vaníliapor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4-5 adag presszókávé koffeinmentesből készítem, így gyerekek is fogyaszthatják
  • 24 db babapiskóta
  • kakaópor
  • For: 6 adaghoz
  • Preparation: 15 min
  • Ready in: 15 min

Instructions

  1. Előkészítünk egy kisebb méretű szögletes kerámia- vagy üvegtálat. A kávéba mártott babapiskótákból lerakunk a tál aljára egy réteget.
  2. A fenti összetevőkből habosra kikevert krémmel vastagon megkenjük a kávés babapiskóta-réteget. Majd jön egy újabb réteg babapiskóta, melyet a kávéban mindkét oldalán megmártottunk.
  3. Majd a krém másik felével bevonjuk a második réteg babapiskótát is. Ezt megszórjuk bőségesen kakaóporral. Én szórtam rá egy adag nyers kakaóport, majd utána egy adag holland kakaóport is.