Ingredients

  • 1/2 fej káposzta
  • 1 db burgonya
  • 4 db répa
  • 1 db cukkíni
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, bors, füstölt paprika
  • 10 dkg fekete erdei sonka de lehet virslit, kolbászt is használni, ami a hűtőben épp akad 🙂
  • csípős paprika
  • kevés olívaolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 35 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A megtisztított zöldségeket apróra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, hozzádobjuk az apróra vágott bacon szalonnát is. Összepirítjuk.
  2. Jöhetnek a zöldségek is bele. Ezzel is összepirítjuk. Majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csípős paprikát vagy chilit és a füstöltpaprika-port is. Annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűre a levesünket szeretnénk.
  3. Készre főzzük. Friss petrezselyemmel tálaljuk.