- course: Főétel
Ingredients
- 1/2 fej káposzta
- 1 db burgonya
- 4 db répa
- 1 db cukkíni
- 1 marék zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors, füstölt paprika
- 10 dkg fekete erdei sonka de lehet virslit, kolbászt is használni, ami a hűtőben épp akad 🙂
- csípős paprika
- kevés olívaolaj
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 35 min
- Ready in: 45 min
Instructions
- A megtisztított zöldségeket apróra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, hozzádobjuk az apróra vágott bacon szalonnát is. Összepirítjuk.
- Jöhetnek a zöldségek is bele. Ezzel is összepirítjuk. Majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csípős paprikát vagy chilit és a füstöltpaprika-port is. Annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűre a levesünket szeretnénk.
- Készre főzzük. Friss petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzászólások