Ingredients

  • 30 dkg lencse előző éjjel áztassuk vízbe!
  • 2 nagyobb répa
  • 2 nagyobb fehérrépa
  • fél gyökér
  • 2 szál zellerszár
  • 1 szál házi kolbász csípős
  • 30 dkg füstölt comb
  • 2 db babérlevél
  • friss petrezselyem
  • pirospaprika
  • só, bors
  • kevés zsiradék
  • 1 közepes hagyma
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 1 min
  • Ready in: 11 min

Instructions

  1. A hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk (ez alkalommal libazsírt használtam). Hozzádobjuk az apróra vágott répát és zellerszárat, majd pár perc után mehet bele a fehérrépa és a gyökér is. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a felkockázott füstölt húst is.
  2. Mindezt összepirítjuk, majd hozzáadjuk a lencsét is. Sózzuk és borsozzuk. Tegyünk bele kevés pirospaprikát. Ha nem csípős kolbásszal főzzük, akkor adjunk hozzá kevés chilit is. Felöntjük vízzel, attól függően milyen sűrű levest szeretnénk főzni, majd adjuk hozzá a babérlevelet. Kb. 1 óra alatt készre főzzük.
  3. A friss csokor petrezselymet csak kb. 5 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá. Tálalhatunk. Én egy kanál tejföllel és csípős paprikával szoktam díszíteni.