Egy fantasztikus pite, amiben a szilva olyan krémes lesz, mintha lekvár lenne.

Ingredients

  • 30 dkg vaj organikus/bio vajat használtam
  • 2 tk vaníliapor vagy vaníliaesszencia - 1 rúd
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • 6 db nagy tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 30 dkg liszt én mandulaliszt és zabliszt keverékét használtam
  • 1 cs sütőpor
  • 70 dkg szilva
  • 1 t fahéj
  • For: 1 24 x 36 cm-es tepsihez
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 35 min
  • Ready in: 50 min

Instructions

  1. A szilvát kimagozzuk. Mielőtt a tésztára tesszük, fahéjas mandulalisztben átforgatjuk.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk a habhoz, és mindig tovább verjük. Így kemény habot kapunk. Ezt kanalanként a tojássárgás keverékhez adagoljuk, és szép lassan belekeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket is.
  4. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és a kimagozott szilvát (amit én fahéjas mandulalisztben előtte átforgattam), rászórjuk a tetejére.
  5. A szilvával megrakott tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a sütőt visszavesszük 190 fokra, és 35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral (nyírfa) tálalás előtt meghintjük.