Egy fantasztikus pite, amiben a szilva olyan krémes lesz, mintha lekvár lenne.
Ingredients
- 30 dkg vaj organikus/bio vajat használtam
- 2 tk vaníliapor vagy vaníliaesszencia - 1 rúd
- 10 dkg nyírfaporcukor
- 6 db nagy tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg nyírfacukor
- 30 dkg liszt én mandulaliszt és zabliszt keverékét használtam
- 1 cs sütőpor
- 70 dkg szilva
- 1 t fahéj
- For: 1 24 x 36 cm-es tepsihez
- Preparation: 15 min
- Cooking: 35 min
- Ready in: 50 min
Instructions
- A szilvát kimagozzuk. Mielőtt a tésztára tesszük, fahéjas mandulalisztben átforgatjuk.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk a habhoz, és mindig tovább verjük. Így kemény habot kapunk. Ezt kanalanként a tojássárgás keverékhez adagoljuk, és szép lassan belekeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket is.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és a kimagozott szilvát (amit én fahéjas mandulalisztben előtte átforgattam), rászórjuk a tetejére.
- A szilvával megrakott tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a sütőt visszavesszük 190 fokra, és 35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral (nyírfa) tálalás előtt meghintjük.
Hozzászólások