course: Reggeli
Szamócalekvár – egészséges agar agar-ral (növényi sűrítő, zselatin) és nyírfacukorral
Ingredients
- 3 kg szamóca
- 30 dkg nyírfacukor
- 4 tk agar agar (sűrítő, növényi zselatin)
- 10 db dzsemes üveg 1/4 literes, kifőzve, vagy magas hőmérsékleten mosogatógépben elmosva
Preparation: 25 min
Cooking: 20 min
Ready in: 45 min
Instructions
- A szamócákat lecsumázzuk, többször átmossuk és egy nagy lábosba tesszük. Én mindegyiket félbe vágtam, de nem szükséges, egészben is dolgozhatunk velük, ha kicsit darabosabb dzsemet és nem lekvárt szeretnénk főzni.
- Elkezdjük melegíteni a gyümölcsöt. Ha felforrt, hozzáadjuk a cukrot és az agar agar-t. Összefőzzük pár perc alatt. Botmixerrel pürésíthetjük. Kiadagoljuk egy szűrő segítségével.
- Szárazdunsztba tesszük: letakarjuk a már lezárt lekvárosüvegeket egy takaróval és hagyjuk, hogy a meleg helyen lassan kihűljenek).
- Készen is van a mennyei szamóca ízű, maximális gyümölcstartalmú lekvárunk. Palacsintához, süteményekhez kiváló.
Hozzászólások