Ingredients

  • 1/2 hosszúkás sütőtök
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 répa
  • 1 burgonya
  • só, bors, chili ízlés szerint
  • 2 dl kókusztejszín
  • ghee
  • tökmag
  • tökmagolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 50 min
  • Cooking: 10 min
  • Ready in: 1 h 25 min

Instructions

  1. A tököt megsütjük sütőpapíron, 50 perc alatt 200-220 fokon.. A tököt befűszerezhetjük kevés olívaolajjal, rozmaringgal, a fokhagymát mellé tehetjük. Nem baj, ha picit megég a széle.
  2. Ha elkészült és kihűlt, megpucoljuk és felkockázzuk a leveshez. A hagymát megtisztítjuk és megpirítjuk gheen, hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért is, majd a répát, sózzuk és borsozzuk, jöhet hozzá a burgonya , a répát és a chili is. Megfőzzük. Hozzáadjuk a felkockázott tököt is. Összefőzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Sózzuk és ízesítjük, ha még szükséges. Kis szerecsendiót is szoktam hozzáadni és egy kiskanál garam masalát.

Notes

Nálunk ez az ősz egyik sláger levese. A férjem imádja. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalom.