course: Főétel
Ingredients
For: 4 személyre
- 4 szelet tőkehal
- só, bors
- fokhagyma
- olívaolaj vagy kevés vaj
- 1 kg bébispenót vagy spenót leszárazva
- 1/2 kg koktélparadicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
Preparation: 10 min
Cooking: 10 min
Ready in: 20 min
Instructions
- A halat szobahőmérsékleten besózzuk és borsozzuk. Egy gerezd fokhagymát felszeletelünk, és azt is ráhelyezzük. Forró serpenyőben kevés olíván 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, majd a vége felé vajat dobunk hozzá.
- Közben a fokhagymát (2-3 db-ot) kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a koktélparadicsomokat hozzádobjuk, és kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, végül jöhet hozzá a friss spenót. Ezt az egészet összekeverjük, és még utánsózzuk, ha szükséges.
Hozzászólások