Ingredients

  • 4 szelet halibut vagy más tengeri halfilé
  • 2 cukkíni
  • 4 db burgonya
  • friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss citrom leve
  • só, bors
  • olívaolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megpucoljuk és vékony karikákra felvágjuk. Meglocsoljuk kevés olívával, sózzuk és borsozzuk, valamint megszórjuk a friss rozmaringszárral. Ezután egymásra pakolunk pár karikát, és muffin formába helyezzük a burgonyát, majd kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg sül, a cukkínit burgonyahámozóval felcsíkozzuk, és olívás citromlében megforgatjuk mindet, majd borsozzuk. Kevés sót rakunk rá. Végül csíkonként feltekerjük a cukkínit, és tálalásig hűtőben tartjuk.
  3. A szobahőmérsékletű halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben mindkét oldalát 1-2 percig megsütjük kevés olívaolajon.