course:

Sült tanyasi csirkecomb tavaszi zöldségválogatással.

Preparation: 20 min
Cooking: 1 h 30 min
Ready in: 5 h 50 min

Instructions

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk és befűszerezzük, vagyis marináljuk kb. 3 órával felhasználás előtt.
  2. A fűszerezéshez ez alkalommal én a következő fűszereket és szószokat használtam: római kömény, gyömbér, fokhagyma, só, bors, pirospaprika. A sütéshez egy kevés ghee-t használtam. A csirkék tetejére is tettem egy-egy darabka ghee-t, hogy szépen rásüljön és ropogós legyen. A befűszerezett combokat nyakon öntöttem egy adag szója szósz, édes-csípős chiliszósz és olívaolaj keverékével. Így kerültek a sütőbe 200 fokon 1,5 órára, hogy készre süljenek.
  3. A zöldségválogatáshoz a burgonyát megtisztítom és felkarikázom, de nem pucolom meg a héjától. Kevés olívaolajon átforgatom, sózom, borsozom és mehet is majd a csirke mellé a sütőbe. A burgonyának kb. 40 perc kell, hogy megsüljön.
  4. A kelleveleket és a spárgafejeket megmosom és blansírozom, vagyis egyesével forrásban lévő sós vízbe teszem mindegyiket kb. 3 percre, majd jeges vízbe dobjuk. Így megőrzik a színüket. A kellevelekből tésztaformázó segítségével szép köröket vagy háromszögeket formázok a tálaláshoz. A képen látható formában tálalom ki a zöldségválogatást. A kellevelet és a spárgát 1 perc alatt átmelegítjük a még forró sütőben tálalás előtt.