Tésztákhoz, gnoccihoz kiválóan használható a sült paradicsommártás. Könnyű és könnyen elkészíthető szósz, egészséges és persze finom.

    Ingredients

    • 1 kg paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • cukor lehet nyírfacukor
    • 1 fej salottahagyma
    • 5 dl alaplé
    • 10 db bazsalikomlevél
    • 2 ek fehér balzsamecet
    • For: 4 személy
    • Preparation: 40 min
    • Ready in: 40 min

    Instructions

    1. A paradicsomot sóval, cukorral megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, utána 180 fokos sütőben a fokhagymával együtt 20 percig sütjük.
    2. Olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott salottahagymát, majd rádobjuk a sült paradicsomot a fokhagymával, felöntjük az alaplével és 20 percig főzzük. Utána mindezt összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, ecettel ízesítjük, végül leszűrjük.