Tésztákhoz, gnoccihoz kiválóan használható a sült paradicsommártás. Könnyű és könnyen elkészíthető szósz, egészséges és persze finom.
Ingredients
- 1 kg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- só
- cukor lehet nyírfacukor
- 1 fej salottahagyma
- 5 dl alaplé
- 10 db bazsalikomlevél
- 2 ek fehér balzsamecet
- For: 4 személy
- Preparation: 40 min
- Ready in: 40 min
Instructions
- A paradicsomot sóval, cukorral megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, utána 180 fokos sütőben a fokhagymával együtt 20 percig sütjük.
- Olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott salottahagymát, majd rádobjuk a sült paradicsomot a fokhagymával, felöntjük az alaplével és 20 percig főzzük. Utána mindezt összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, ecettel ízesítjük, végül leszűrjük.
Hozzászólások