Ingredients

  • 1 egész szűzérme
  • só, bors
  • pucolatlan fokhagyma
  • zsiradék ami a hússütés után megmaradt
  • kevés ghee
  • 1 salottahagyma
  • 15 dkg gomba
  • fél üveg uborka
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, mustár az ízesítéshez
  • 1 csésze rizs
  • 2 csésze víz
  • kevés ghee a rizs pirításához
  • 2 marék zöldborsó (fagyasztott)
  • For: 2 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 25 min
  • Ready in: 50 min

Instructions

  1. A szűzérmét befűszerezzük sóval és borssal, majd kérget sütünk rá pár perc alatt kevés gheen. Hozzádobjuk a pucolatlan fokhagymákat is. A megkérgesített húst a már 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és pihentetjük 10 percig, mielőtt felszeleljük.
  2. A stroganoff szószhoz a gombát és az uborkát felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk a hús után maradt zsiradékon, hozzádobjuk a gombát, amivel tovább pirítjuk, ezután sózzuk és borsozzuk. Jöhet hozzá az uborka és a mustár is. Átforgatjuk, majd mehet bele a tejszín, összeforraljuk, és kész is a szósz.
  3. A zöldséges rizshez kevés gheen kb. 5 perc alatt megpirítjuk a répát és a borsót, sóval és borssal fűszerezve. A rizst kevés gheen megpirítjuk, és vízzel felengedjük, sózzuk, és fedő alatt készre főzzük max. 20 perc alatt. Ha kész, összeforgatjuk a répás zöldborsóval.