Ingredients
For: 2 személyre
- 8+8 szál spárga fele fehér, fele zöld
- 2 db újburgonya
- 1 fej hagyma kisebb
- 2,5 dl alaplé vízzel helyettesíthető
- 1 dl tejszín lehetőleg kókusztejszín
- só
- bors
- őrölt chili
- szerecsendió
Preparation: 15 min
Cooking: 30 min
Ready in: 45 min
Instructions
- A spárgákat megpucolom, a száras részüket eltávolítom és alaposan megmosom. <br>
- A fejeket levágom és félreteszem, a többi részt apróra vágom.<br>
- A hagymát megtisztítom és felaprítom, a burgonyát megtisztítom és apróra vágok. Kevés ghee-n megpirítom a hagymát, majd a felaprított spárgákat és a burgonyát. Nagyjából 5 percig pirítom, majd felöntöm alaplével (vagy vízzel). Sózom, borsozom. Kevés szerecsendióval és chillivel ízesítem. <br>
- A spárgafejeket kevés ghee-n megpirítom, sózom, borsozom - ezt kínálom a spárgaleves betétjeként. <br>
- A leves kb. 30 perc alatt fő készre, botmixerrel krémesítem és kevés tejszínnel (vagy kókusztejszínnel) selymesítem.<br>
Notes
Könnyű tavaszi tisztító leves! Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólások