course: Főétel
Szuvlaki (souvlaki) bárányból, görög salátával
Ingredients
For: 4 személyre
- 1 kg báránycomb vagy lapocka
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl száraz vörösbor
- 3 szál friss oregánó
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Preparation: 30 min
Cooking: 8 min
Ready in: 12 h 38 min
Instructions
- A bárányhúst 5 cm-es kockákra felvágjuk, egy nagyobb tálba tesszük, majd meglocsoljuk olajjal és vörösborral, a citrom reszelt héját rászórjuk és annak levét is rálocsoljuk. Hozzáadjuk az összeaprított oregánót és az átpréselt fokhagymát, majd borsozzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sót még nem adtunk hozzá.
- A nyársakat (kb. 8 db) használat előtt 30 percre beáztatjuk, majd felhúzzuk rájuk a húsokat, és a forró grillen mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Ha elkészültek a nyársak, megsózhatjuk.
- Tálaláskor adunk mellé egy kanál görög joghurtot, görög salátát és pitakenyeret.
Notes
Nyári görög ábrándozás!
Hozzászólások