course:

A citromos-mandulás skót vajas keksz elkészítése nagyon egyszerű.

Ingredients

For: 4 személyre

No ingredients could be found for this recipe.

Preparation: 10 min
Cooking: 15 min
Ready in: 55 min

Instructions

  1. Összegyúrunk 6 evőkanál kissé megolvasztott vajat vagy kakaóvajat (akar kókuszvajat) 2 pohár mandulaliszttel, 1/3 pohár porédesítővel (stevia vagy xilit) és egy citrom héjával.
  2. A tésztát hengerré vagy kockává formázzuk, folpackba majd alufóliába helyezzük, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 30 percre, de legalább addig, amíg éles késsel vágható nem lesz.
  3. Ezután felszeleteljük és kivajazott sütőpapírral (a sütőpapírt vajazzuk ki) bélelt (én kókuszolajjal vajaztam) tepsibe tesszük, hogy 15 perc alatt 170 fokon aranybarnára süssük. Ha kihűlt, hamar elfogy. Én <a href="https://cookingmania.hu/receptek/husito-mentatea/">mentateát </a>kínálok hozzá.