course: Desszert
A citromos-mandulás skót vajas keksz elkészítése nagyon egyszerű.
Ingredients
For: 4 személyre
No ingredients could be found for this recipe.
Preparation: 10 min
Cooking: 15 min
Ready in: 55 min
Instructions
- Összegyúrunk 6 evőkanál kissé megolvasztott vajat vagy kakaóvajat (akar kókuszvajat) 2 pohár mandulaliszttel, 1/3 pohár porédesítővel (stevia vagy xilit) és egy citrom héjával.
- A tésztát hengerré vagy kockává formázzuk, folpackba majd alufóliába helyezzük, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 30 percre, de legalább addig, amíg éles késsel vágható nem lesz.
- Ezután felszeleteljük és kivajazott sütőpapírral (a sütőpapírt vajazzuk ki) bélelt (én kókuszolajjal vajaztam) tepsibe tesszük, hogy 15 perc alatt 170 fokon aranybarnára süssük. Ha kihűlt, hamar elfogy. Én <a href="https://cookingmania.hu/receptek/husito-mentatea/">mentateát </a>kínálok hozzá.
Hozzászólások