Ingredients

    • 1 egész sertésszűz
    • 1/2 kg gomba csiperke, vagy más
    • 16 spárga
    • madras curry
    • só, bors
    • kakukkfű
    • ghee
    • For: 4 személyre
    • Preparation: 30 min
    • Ready in: 30 min

    Instructions

    1. A sertésszüzet (én mangalica szüzet használtam) lehártyázzuk, majd sózzuk és borsozzuk, végül beszórjuk madras curry fűszerkeverékkel, és forró serpenyőben kevés ghee-n mindkét oldalát kb. 2 percig kérgesítjük.
    2. A húst sütőbe tesszük további ghee-vel a tetején, ami szépen rásül. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután kb. 10 percig pihentetjük és csak utána szeleteljük fel.
    3. Miközben sül a szűz, elkészítjük a pirított gombát. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Forró, száraz, zsiradékmentes serpenyőbe tesszük és elkezdjük pirítani. Mivel a gomba nagy része víz, ezért a pirítás során magából engedett víz elegendő folyadék, így nem kap oda, forgatni azonban kell.
    4. A gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, valamint adunk hozzá kevés ghee-t. Tovább fűszerezzük friss, összeaprított kakukkfűvel, amivel még 5 percig pirítjuk.
    5. A spárgafejeket, melyeket már megtisztítottunk, kevés ghee-n megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezzel el is készült a köretünk a szűzhöz (a spárga többi részét leveshez felhasználom). Tálalunk! Jó étvágyat hozzá!