Ingredients
- 1 egész sertésszűz
- 1/2 kg gomba csiperke, vagy más
- 16 spárga
- madras curry
- só, bors
- kakukkfű
- ghee
- For: 4 személyre
- Preparation: 30 min
- Ready in: 30 min
Instructions
- A sertésszüzet (én mangalica szüzet használtam) lehártyázzuk, majd sózzuk és borsozzuk, végül beszórjuk madras curry fűszerkeverékkel, és forró serpenyőben kevés ghee-n mindkét oldalát kb. 2 percig kérgesítjük.
- A húst sütőbe tesszük további ghee-vel a tetején, ami szépen rásül. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután kb. 10 percig pihentetjük és csak utána szeleteljük fel.
- Miközben sül a szűz, elkészítjük a pirított gombát. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Forró, száraz, zsiradékmentes serpenyőbe tesszük és elkezdjük pirítani. Mivel a gomba nagy része víz, ezért a pirítás során magából engedett víz elegendő folyadék, így nem kap oda, forgatni azonban kell.
- A gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, valamint adunk hozzá kevés ghee-t. Tovább fűszerezzük friss, összeaprított kakukkfűvel, amivel még 5 percig pirítjuk.
- A spárgafejeket, melyeket már megtisztítottunk, kevés ghee-n megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezzel el is készült a köretünk a szűzhöz (a spárga többi részét leveshez felhasználom). Tálalunk! Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólások