Ingredients

  • 3/4 kg burgonya
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 nagyobb szál répa
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 paradicsom
  • 3 ek citromlé vagy 1 ek ecet
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • bors pirospaprika ízlés szerint, elegendő lehet, ami a kolbászból kifő
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 50 min
  • Ready in: 1 h

Instructions

  1. A leves hozzávalóit, a paradicsomot és a paprikát kivéve, összevágom egyforma méretű kockákra.
  2. A bacont megpirítjuk kevés szőlőmagolajon, majd a hagymát is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. Ezután a kolbászt is beletesszük, hogy kissé kisüssük a zsírját.
  3. Ha mindezt átpirítottuk, annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűségű levest szeretnénk. Ekkor egészben hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, valamint a zöldfűszereket is.
  4. Fűszerezzük, és kb. 50 percig főzzük. A végén tejföllel és citromlével ízesítjük, savanyítjuk. Friss petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.