Ingredients
- 3/4 kg burgonya
- 10 dkg bacon
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 nagyobb szál répa
- 1 nagyobb szál fehérrépa
- 1 csokor zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál újhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 paradicsom
- 3 ek citromlé vagy 1 ek ecet
- 2 dl tejföl
- 2 ek szőlőmagolaj
- só bors pirospaprika ízlés szerint, elegendő lehet, ami a kolbászból kifő
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 50 min
- Ready in: 1 h
Instructions
- A leves hozzávalóit, a paradicsomot és a paprikát kivéve, összevágom egyforma méretű kockákra.
- A bacont megpirítjuk kevés szőlőmagolajon, majd a hagymát is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. Ezután a kolbászt is beletesszük, hogy kissé kisüssük a zsírját.
- Ha mindezt átpirítottuk, annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűségű levest szeretnénk. Ekkor egészben hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, valamint a zöldfűszereket is.
- Fűszerezzük, és kb. 50 percig főzzük. A végén tejföllel és citromlével ízesítjük, savanyítjuk. Friss petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.
Hozzászólások