A szuflé készítésénél fontos tudni:
– azért emelkednek fel, mert levegőt keverünk a szuflé tésztájába
– ha kivesszük a sütőből, azonnal tálaljuk, mert hamar összeesik (sütés alatt sem lehet rányitni a sütőajtót)
– a szufléformák legyenek mindenhol kivajazva mielőtt megtöltjük
Ingredients
- 1/4 csésze vaj a formák kikenéséhez
- 1 ek reszelt parmezán szintén a formákba
- 1 kis hagyma durvára vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 cs tej
- 3 ek liszt
- 2 ek vaj
- 4 nagy tojás szétválasztva + 1 tojásfehérje
- 1 tk dijoni mustár
- 1 cs reszelt cheddar sajt
- ízlés szerint só bors
- For: 4 személyre
- Preparation: 25 min
- Cooking: 15 min
- Ready in: 1 h 5 min
Instructions
- A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A szufléformákat kivajazzuk mindenhol alaposan, a parmesant beleszórjuk, mintha liszttel még körbeszórnánk mielőtt a szuflé tésztája belekerül.
- A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A szufléformákat kivajazzuk mindenhol alaposan, a parmesant beleszórjuk, mintha liszttel még körbeszórnánk mielőtt a szuflé tésztája belekerül.
- a vajat a lisztel „kifőzzük”, hogy a liszt ízét elvegyük, de ne barnítsuk meg. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a tejinfúziót, és folytonos keverés mellett összefőzzük. Ha kész, levesszük a tűzről.
- A tojások sárgáját egyesével adjuk a besamelhez és jól elkeverjük. A fehérjéből habot verünk, amit folyamos, lassú keverés mellett hozzáadunk a tésztához. Adunk még hozzá dijoni mustárt és a sajtot, illetve ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót.
- A tojások sárgáját egyesével adjuk a besamelhez és jól elkeverjük. A fehérjéből habot verünk, amit folyamos, lassú keverés mellett hozzáadunk a tésztához. Adunk még hozzá dijoni mustárt és a sajtot, illetve ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót.
- Azonnal tálaljuk!
Notes
Tipp: ratatouille mellé isteni, halhoz is jól illik
Hozzászólások