A szuflé készítésénél fontos tudni:
– azért emelkednek fel, mert levegőt keverünk a szuflé tésztájába
– ha kivesszük a sütőből, azonnal tálaljuk, mert hamar összeesik (sütés alatt sem lehet rányitni a sütőajtót)
– a szufléformák legyenek mindenhol kivajazva mielőtt megtöltjük

Ingredients

For: 4 személyre
Preparation: 25 min
Cooking: 15 min
Ready in: 1 h 5 min

Instructions

  1. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A szufléformákat kivajazzuk mindenhol alaposan, a parmesant beleszórjuk, mintha liszttel még körbeszórnánk mielőtt a szuflé tésztája belekerül.
  2. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A szufléformákat kivajazzuk mindenhol alaposan, a parmesant beleszórjuk, mintha liszttel még körbeszórnánk mielőtt a szuflé tésztája belekerül.
  3. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat a lisztel „kifőzzük”, hogy a liszt ízét elvegyük, de ne barnítsuk meg. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a tejinfúziót, és folytonos keverés mellett összefőzzük. Ha kész, levesszük a tűzről.
  4. A tojások sárgáját egyesével adjuk a besamelhez és jól elkeverjük. A fehérjéből habot verünk, amit folyamos, lassú keverés mellett hozzáadunk a tésztához. Adunk még hozzá dijoni mustárt és a sajtot, illetve ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót.
  5. A tojások sárgáját egyesével adjuk a besamelhez és jól elkeverjük. A fehérjéből habot verünk, amit folyamos, lassú keverés mellett hozzáadunk a tésztához. Adunk még hozzá dijoni mustárt és a sajtot, illetve ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót.
  6. Azonnal tálaljuk!

Notes

Tipp: ratatouille mellé isteni, halhoz is jól illik