- course: Desszert
Néha jól esik visszacsempészni a nyarat a konyhába. Ennek legegyszerűbb módja, ha néhány gyümölcsöt nyáron frissen szedve lefagyasztunk. Én most a saját biomeggyünket találtam meg a fagyasztóban. Glutén- és cukormentes sütit sütöttem belőle. A meggy mellé tettem egy kevés szárított piros áfonyát is. Reggelire, délutáni kávé mellé kiváló édesség.
Ingredients
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 25 dkg liszt én 15 dkg mandulaliszt és 10 dkg kókuszliszt keverékével dolgoztam. Mivel a kókuszliszt könnyebben felszívja a nedvességet, ezért én egy tojással többet használtam, de ha csak mandulalisztből, vagy csak teljes kiőrlésű lisztből készül, akkor maradhat a megadott tojásmennyiség
- 20 dkg nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vaníliapor
- fél cs sütőpor
- 2,5 dl tej
- 30 dkg fagyasztott meggy
- 1 marék aszalt gyümölcs én aszalt tőzegáfonyát használtam még
- For: 1 kisebb tepsihez
- Preparation: 10 min
- Cooking: 35 min
- Ready in: 45 min
Instructions
- A vajat, a tojásokat és a cukrot kézi mixerrel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a citromhéjat, valamint a vaníliaport, és ezekkel is kikeverjük. Jöhet bele a lisztkeverék, a sütőpor és a tej is. Még további 2 percig a kézi mixerrel jól elkeverjük.
- Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük a masszát, és a fagyasztóból kivett meggyet (amit kicsit megliszteztem, hogy ne süllyedjenek a sütemény aljára) egyenletesen rászórjuk a tésztára. Az aszalt gyümölcsöt is közészórjuk. A süteményt 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).
Hozzászólások