Néha jól esik visszacsempészni a nyarat a konyhába. Ennek legegyszerűbb módja, ha néhány gyümölcsöt nyáron frissen szedve lefagyasztunk. Én most a saját biomeggyünket találtam meg a fagyasztóban. Glutén- és cukormentes sütit sütöttem belőle. A meggy mellé tettem egy kevés szárított piros áfonyát is. Reggelire, délutáni kávé mellé kiváló édesség.

Ingredients

  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt én 15 dkg mandulaliszt és 10 dkg kókuszliszt keverékével dolgoztam. Mivel a kókuszliszt könnyebben felszívja a nedvességet, ezért én egy tojással többet használtam, de ha csak mandulalisztből, vagy csak teljes kiőrlésű lisztből készül, akkor maradhat a megadott tojásmennyiség
  • 20 dkg nyírfacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk vaníliapor
  • fél cs sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 30 dkg fagyasztott meggy
  • 1 marék aszalt gyümölcs én aszalt tőzegáfonyát használtam még
  • For: 1 kisebb tepsihez
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 35 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A vajat, a tojásokat és a cukrot kézi mixerrel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a citromhéjat, valamint a vaníliaport, és ezekkel is kikeverjük. Jöhet bele a lisztkeverék, a sütőpor és a tej is. Még további 2 percig a kézi mixerrel jól elkeverjük.
  2. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük a masszát, és a fagyasztóból kivett meggyet (amit kicsit megliszteztem, hogy ne süllyedjenek a sütemény aljára) egyenletesen rászórjuk a tésztára. Az aszalt gyümölcsöt is közészórjuk. A süteményt 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).