- course: Desszert
A rebarbarának kizárólag a szára ehető! A levele pedig mérgező. Szerencsére a piacokon csak a szárát árulják, ám, aki otthon, a kertben termeszti a növényt, az figyeljen oda!
A rebarbara savanykás íze nagyon jól illik az édes eperhez, ezért kombináltam őket. Aztán ki kellett találnom, hogyan kínáljam ez a finom kompótot. Végül a kókusztejberizzsel ízletes pohárdesszertet készítettem.
Ingredients
- 1 nagyobb rebarbara szár
- 10 dkg eper
- 10 dkg cukor vagy xilitol
- fél citrom héja
- pár csipet őrölt szegfűszeg
- pár csipet őrölt vaníliapor
- For: 3 dl
- Preparation: 15 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 55 min
Instructions
- A rebarbara szárát apró kockára vágjuk. A cukros vizet a fűszerekkel felforraljuk és visszaredukáljuk felére, vagyis sziruposítjuk (kb. 5 perc alatt), majd beledobjuk a rebarbarát, amit 2 percig forralunk.
- Ezután hozzáadjuk az epret, és kész is a kompót. A tejberizs tetejére halmozunk belőle, majd mentával és friss eperrel dekoráljuk.
Hozzászólások