A quinoát úgy készítjük el, mit a rizst. Dupla annyi folyadékban fedő alatt megfőzzük 15-20 perc alatt. Készíthetünk belőle hideg vagy langyos salátát, de főételnek is tökéletes. Most egy főételt készítünk el belőle.

Videórecept:

Ingredients

  • 1 csésze quinoa
  • 1 csésze enchilada szósz (előre elkészítve: paradicsomszósz, hagyma, fokhagyma, oregano, kömény, só és bors - kb 20 perc alatt kész)
  • 2 ek cillipaprika (zöld, aprítva)
  • 1/2 csésze kukorica
  • 1/2 csésze bab
  • 2 ek korianderlevél aprítva
  • 1/2 tk chillipor kömény, só, bors
  • 3/4 csésze reszelt cheddar sajt
  • 3/4 csésze reszelt mozarella (vagy edami, vagy bámilyen sajt, ami otthon van:)
  • 1 csésze kockázott avokádó
  • 1 kockázott paradicsom
  • 1/2 kockázott kaliforniai paprika
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 25 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A quinoat főzzük kétszeres mennyiségű vízben, vagy ha van otthon alaplé, akkor abban .
  2. A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy kisebb hőálló tálat kikenünk olívaolajjal. A fenti hozzávalókat egy nagy tálban összekavarjuk, majd beletesszük a hőálló tálba, és a tetejét még megszórjuk sajttal. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.