Ingredients

  • 1 kg újburgonya apró szemű
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 5 dkg fenyőmag
  • For: 3 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 20 min
  • Ready in: 30 min

Instructions

  1. Az újburgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt mérettől függően kettévágjuk vagy karikázzuk. Sóval meghintjük.
  2. A fenyőmagot száraz serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk mindaddig, amíg elkezdjük érezni az illatát. Nem szabad, hogy megégjen. Ezután a bazsalikomot, a fenyőmagot, az olívaolajat, a feldarabolt fokhagymát és a citrom levét egy tálban botmixerrel simára keverjük. Sózzuk meg, majd forgassuk át a krémet a burgonyával.
  3. Kifogástalan nyári köret grillhúsok mellé.