Ingredients
- 1 kg újburgonya apró szemű
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 5 dkg fenyőmag
- For: 3 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 20 min
- Ready in: 30 min
Instructions
- Az újburgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt mérettől függően kettévágjuk vagy karikázzuk. Sóval meghintjük.
- A fenyőmagot száraz serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk mindaddig, amíg elkezdjük érezni az illatát. Nem szabad, hogy megégjen. Ezután a bazsalikomot, a fenyőmagot, az olívaolajat, a feldarabolt fokhagymát és a citrom levét egy tálban botmixerrel simára keverjük. Sózzuk meg, majd forgassuk át a krémet a burgonyával.
- Kifogástalan nyári köret grillhúsok mellé.
Hozzászólások